Middagstips!
Eftersom jag har ett stort intresse för mat, och jag knappt uppdaterar bloggen längre så tänkte jag nu kombinera detta!
Kvällens middag:
Måste säga att kvällens middag blev väldigt lyckad, smakerna passade perfekt!
En ny kategori är gjort, där ska jag försöka skriva om varje mat jag har lagat, skriva recept och lägga upp bilder. Så fler kan få inspiration. Och jag börjar redan ikväll!
Kvällens middag:
Hamburgare med mozzarella och bacon!
tillbehör: potatis(funkar med all potatis som görs i ugn, förutom Bakad potatis), lite grönsaker(typ gurka och tomat).

För att citera Marcus, som han själv skulle sagt det:
Smakerna gifte sig i gommen!
Du behöver:
4 personer
Hamburgare:
700 nötfärs
2 ägg
3 msk potatismjöl
1 msk grillkrydda/allroundkrydda
1tsk salt
1tsk peppar
Tillbehör:
ca 800gram potatis i ugn (typ klyftpotatis)
1 st mozzarella
1 pkt bacon
en bit gurka
lite tomat
någon sås(typ pepparsås eller bearnaisesås)
tips på andra grönsaker som är goda till:
röd lök/silverlök
sallad
Gör såhär:
Släng in potatisen i ugnen med salt och peppar och lite olja. Blanda alla ingredienser till hamburgarna. Lättast är att använda händerna. Forma sedan till lagom stora hamburgare, platta ut rätt mycket eftersom dom växer när man steker.. Stek burgarna på medelvärme till dom känns hårda och fått fin färg. Samtidigt så steker du all bacon och lägger dom i en tallrik med papper i. Pappret är där för att allt överflödigt fett ska sugas upp. När hamburgarna är klara så sänker du värmen till ettan och lägger på en bacon på varje hamburgare. Lägg mozzarella skivor över baconen. Skiva och skär grönsakerna i lagom storlek och former. När potatisen och hamburgarna är klara så servera med en god dricka och lite grönt!
Enjoy
Skulle publicerats i gårkväll, men det blev lite problem..
Skulle publicerats i gårkväll, men det blev lite problem..
Kommentarer
Trackback