Gott nytt

Idag red jag och Jonko till ridhuset. Då det var proppfullt i ridhuset så blev både jag och Figge ganska stressade.
Det har nog gått bättre, men annars är jag nöjd. i slutet av traven började han ge efter och samma i galoppen. Skritten var det inte fel på heller :P. Pillade med honom lite innan, lite glansspray här och lite glansspray där...


Idag är det också sista gången jag red iår, låter hemskt att säga så men snart är det slut på 2009 och 2010 tar vid.
Vill nog inte ha några planer/förhoppningar på nästa år, det är så svårt när man inte har egen häst att lägga några planer, eftersom man blir så begränsad. Nu är det inget fel med ridskola heller, för mig just nu är det bättre att jag är en liten svamp som suger in all den kunskap jag kan, istället för att få en egen häst och bli en skogsridare, för att SEN ta tag i att träna/tävla.
Att jag kan lära mig på ridskolan och se in i privatlivet, för om något händer så är det inte jag som står med allt ansvar/kostnader. Sen skulle det inte sitta fel med en häst heller :P.

Snart kommer Follies halvsyrra hem till oss, som är två veckor yngre. Det ska bli jäte roligt att ha två ''småttingar'' hemma. För så små är iallafall inte Follie längre, en stor tjej kan man verkligen säga!
Mätte henne nu och hon är 56cm hög och väger 26kg. Vart tog min valp vägen ?

                             Vet inte hur mycket jag kommer uppdatera imorrn, så för säkerhets skull
                                                                   Gott nytt år


Barbacka på Mirre

Idag red jag barbacka på Mirre, det fanns inte så mycket att göra. Jag, Cecilia och Maxine red ut på en väg som vi kallar Asfalten, det är en väg som är asfalterad och är prefekt om man ska rida på banan. Om man rider hela vägen tar det kanske 50-60min. Vi red alltså hela den vägen. Jobbade Mirre lite i skritten och fick honom i an ganska fin form. Det märks verklige nskillnad för ett års sen, jag har hittat mer knappar. Jobbade honom för sidförande skänker fram och tillbaka, och i början så tog han inte höger skänkeln, då jobbade jag honom hårdare när han skulle flytta för den skänkeln.

Måste säga att han är en underbar häst att rida barbacka på, man verkligen når honom.
Kunde öka och minska steget, utan att han blev ''studsig''.

Imorrn ska jag och Jonko till ridhuset, jag på Figge igen :D. Kul ska det bli. Tror att vi skulle fota varandra lite så jag kanske bjuder på lite bilder...

Angående frågan jag fick om Varför Figge kallas för Olsson så kom Jonko hem till oss och berättade att han har fått det smeknamnet efter en serie för ett tag sen, det handlade om en liten kille som hette Fingal Olsson, Fingal Olsson var ganska busig och eftersom Figge är busig och heter Fingal så blev det Olsson efter det och det passar honom väldigt bra!

Nu fick ni ett bättre svar på den frågan :)
Det är bara att fråga på, inte som en frågestun men jag svarar påfrågerna så fort jag ser dom :)

Läsarfråga

Varför kallas figge för olsson och vad heter han egentligen?

Varför Figge kallas för Olsson vet jag faktiskt inte, hela min tid på det Sågtorp så har han kallats för det.
Hans fullständiga namn är Fingal.

Kärt barn har många namn, eller vad säger man :P

Bilder på mig och Erika

Nu kommer bilderna när jag och Erika red på Figge och Mirre.


Figge i hagen


Mirre i hagen

 
Dåligt ljus, men här kommer vi i full galopp :)


Figge torkar av sig allt dreggel :P


Erika och Mirre, Mirre visar araben inom sig.


Jag och mina pojkar :P


Erika och Figge


Vet inte vad som hände med fotot, men antagligen drog Figeg iväg bakom mig och jag flög efter :P


Jag och Mirre


Jag och Figge


Figge


Mirre


Figge i julklappen, kunde det ha blivit mer rätt ?

Bilder på Mirre i hans present kommer, såfort jag har fotat...


Avatar

Nu har jag varit och set filmen Avatar, och jag måste säga att den är väldigt bra. Vi såg den med 3D och det gjorde den ännu bättre!

Nu på onsdag ska Jonko till ridhusert igen, så jag tror att jag hänger på även då. Synd att Mirre inte kan hänga med då, men det får väll bli en annan gång. Tror inte tt det här är de sista gångerna jag kan hänga med Jonko till ridhuset :P.

Imorrn ska jag ha Mirre, får se vad jag gör eftersom allt håller på att smälta undan, bara det att det fortfarande är hårt under så nu blir det väldigt begränsat!!

Ska lägga upp bilder från i onsdags när jag och Erika red såfort jag får in dom i datorn...

Ridit Olsson, sen film

Nu har ja redan varit hos Figge, red på en väg och skrittjobbade väldigt mycket. Han var inte lika pigg som igår :P.

Jag red ju somsagt Figge i ridhuset igår, han var jätte fin och arbetsglad. Började men öppnor i varje varv, fortsatte med det i trav. Sen när han hade kommit igång så körde jag mycket varierande med öppnor, skänkelvikning och lite byten.
Han tyckte det var väldigt roligt, när jag skulle ge honom en liten paus i mitten av passet så drog han ut tygeln väldigt mycket :).
Sen tog jag med alla han saker hem och smörjde.

Nu måste jag gå och göra mig iordning för snart jag gå och se Avatar, med 3D :D.


Olsson till ridhuset.

Idag ska jag och Johanna till ridhuset, jag ska rida på Olsson. Får nog ta det lite lugnt eftersom jag inte vet hur mycket han orkar. Tänkte köra lite tempoväxlingar, också får ju Jonko ge lite tips och vara en hjälpande hand :).

Fler bilder :P


Hela stalljobbargänget innan vi skulle leka i ridhuset.
  


Grötfrukost

Sofia ochZimsalabim testar julklappen.


Kunde inte ha blivit bättre...

 


En glad Forever eftr buset i snön :D


Bilder på Johanna och Anton + globen horse show kommer vid annat tillfälle :)


Sitter i bilen

Just nu sitter jag i bilen påväg till min morfar, vi ska ha en liten julafton ute på deras landställe. Mysigt kommer det bli!
Jag kom precis hem från Mirre, och har ridit och fixat i stallet lite. Han var så väldigt fin idag när jag red!
Kunde korta upp sig och var inte alls lika på som de andra dagarna, han hade mycket energi men använde den på ett annat sätt!
Duktig Arab :D
När vi var på globen så var ena shownumret några ponnysar och deras ryttare som hade kläder som liknade svensk folkdräkt, ena tjejen red på en flugskimmels arab. Den hästen var så lik Mirre, om jag inte visste att Mirre inte hade varit där så tror jag att jag skulle tro att det var Mirre som sprang där. Hela hans sätt att röra sig och formen, Allt stämde in på Mirre.
Vi har bestämt att ställa Follie nu, om hon inte akut börjar halta så. Det är alltid kul att få en bedömning, och jag tror att det blir jag som ställer igen :D.
När 2010 precis satt igång ska jag till Daniel Rutks, killen som jag brukar träna för på Figge ungefär 1-2gånger varannan vecka. Ska till hans stall den 3-6januari. Få rida på hans hästar och se hur han har det i sitt stall. Kommer lära min otroligt mycket, kommer vara helt slut sen när jag kommer hem :P.
Bilder får ni imorrn eller ikväll, det beror på när vi kommer hem :)

Blandade bilder


Jag och Anton


Follie i snön
  


Två av Follies bästisar, Lovisa <-- och ---> Ymer


Lite julbilder
    


Julaftons bilder kommer imorrn :D


God fortsättning.

Hur har eran julafton sett ut ?
Min har varit ganska stressig, men jätte kul. Tänkte ge er en liten sammanfattning.

I onsdags så var Erika här och vi red tillsammans i snön, vi fotade varandra lite med den lilla kameran, ska försöka få in de bilderna som är värda att lägga upp. Kul hade vi iaf! Olsson blev väldigt pigg och ville bara gå fort :P.

Sen när vi var klara där så åkte vi hem och fixade oss och packade inför den kommande natten på Nacka ridklubb.

Väl framme där så fiade jag lite med hästarna och var bara allmänt social med alla människor. När det blev dags att sova så sov jag och Erika ensamma uppe i cafeterian och resten nere i teorirummet under oss. Jag och Erika sov knappt något på hela natten, eller jag sov lite Erika kunde inte somna på hela natten. Vi låg och lyssnade efter tjuvar heeela natten, tjuvarna sov vi hörde hela natten var ju när dom andra som sov nedanför oss skulle gå på toa och sprang ut och in hela natten. Vi visste ju inte att det var dom så vi trodde ju att det var tjuvar :P.
Men men tack för en rolig kväll alla stalljobbare/lärlingar och speciellt till Erika, bästa natten på länge :D.

Alarmet på mobilen på morgonen stog på 05.45, för att 45min senare stog vi i stallet och mockade, halmade och fodrade. En timme senare så var det gröt uppe i cafeterian och då började det droppa in fler människor. Efter det var det bus galopp i hagen. Jag trodde att alla bara sulle ha ponnysar men jag frågade och fick ta Forever :D.
Så jag var den första så red honom i hans present :D. Vilken kraft han fick när jag höll in honom och han bara ville springa fortare :P. Andra gången släppte jag honom efter halva backen och vi knappade in på många i täten.
Underbara häst!

Efter det så drgo jag hem och fixade mig för att sen åka hem till kusinerna och fira Julafton, tomton kom och gav mig mycket på min önskelista och lite till.

Det jag fick var:
1.
Yantramatta (Önskat mig)
2. Sminkväska, bruar inte sminka mig så det blir kul att pröva lite)
3. Mysig mössa och halsduk (Önskat mig)
4. Ridstövlar :D (Önskat mig)
5. Höga strumpor med värmeslinag i tån(önskart mig)
6. Handvärmare
7. Silvrig necessär
8. Lite Snö of Sweden smycken
9. Öronvärmare
10. Och lite kläder.

Jag är väldigt nöjd med både onsdagen och torsdagen.

Idag har jag inte mer än haft Figge och Mirre, sen tog jag hem Mirres ena sadel och tränset och smörjde och fixade, satte på hans present och tar bilder imorrn...

Nu ska jag lägga in lite bilder från olika tillfällen, nu fick ni bara en skriftlig uppdatering :P.

Pigg mirreman

Idag var Mirre pigg som en piggelin. Nej men han var pigg och glad som en kexchoklad! Avslutade turen med en galopp i en backe där han fick jobba lite mer i en någurlunda lung galopp i en lägre form, och när man hade visat att han inte kommer få bralla runt så gick han faktiskt finare och lugnare :).

Just nu sitter Erika här med mig, i sängen och vi ska sova snart, först ska vi ju snacka lite men sen så. För imorrn, imorrn är en anna dag när Erika ska få rida på Mirre och jag ska rida Lilla Figge. Det blir lite snögalopp och så.
Premiären för Erika på Mirre och premiären för Erika att rida på det stallet, så minst sagt så kommer det bli en lärorik(?) ridtur och kameran följer med och dokumenterar allt.

Vi har bestämt att inte operera Folie just, det som var med hennes ben är att smalbenet delar sig på hundar och håll sen ihop av en platta i armbågen, ena av dom delade benen har nu växt snabbare än det andra, vilket  gör att plattan bli sne. Men om man går in och opererar nu så ska man kapa det lite för långa och då kommer det bli snett igen i framtiden eftersom förstör hela växtproceduren.

Imorrn är det Julafton och hästarna ska få sina julklappar :D.

50/50

Idag har jag tagit det väldigt lugnt, halvadagen spenderades i sängen under duntäcke och andra dagen i stallet med Forever och Zimsalabim.

Snart Julafton och då ska kameran med till stallet! Alla vi som jobbar i stallet får komma och rida på julafton, vi öppnar och fixar stallet sen bjuds det på gröt på morgonen och sen är det bus med hästarna. Det är en av de bästa sätten att vara på julafton, och jag lovar att fota Forever i hans present poch Zimsis i sin.

Som jag sa så har jag abar varit i ett otroligt kallt stalll,det finns inget annat ställe som man åker till när det är +40 eller -40, man åker alltid dit <3.

Nu blev det här inlägget inte så meningsfullt....
Mina planer för imorrn är att först rida med Malin, sen ska Erika komma hem hit på kvällen, förshoppningsvis.


Snöbilder

Så nu har jag varit ute i snön och fotat lite nya bilder på Follie, hon ser inte alls ut som en valp längre utan en vuxan/unghund.
Bilderna kopmmer upp senare idag eller imorgon när jag har fotat lite mer.

Gårdagen, ja igår red jag lille figge :D. Jag och Maxine red ut en bit på skjutbne för att sen vända och rida tillbaka. Båda hästarna var jätteglada och jätterädda för alla skidåkare, Figge som brukar vara lugnet själv blev plötsligt rädd :P. Fin var han men ville ju galoppa lite snabbare hela tiden :P.
Roliagst var ju när han tog ner huvet och drog ut tungan, och gjorde världens slick i snön, gullunge.

Idag ska jag inte gör mer än bara chilla och jullpyssla lite här hemma, det här ljullovet ser väldigt fullt ut så jag ska vida medans jag kan :D.


Backe upp, backe ner...

Idag red jag och Jonko ut lite tidigare, det vr jätte mysigt att komma ut i snön! Vi galopperade också i backar, Mirre like :P. Andra backen så sköt jag på honom lite, höll ett medel tempo sen behövde jag bara tänk snabbare i slutet så ökade han, vilek nkraft från baken till nos. Han har en förmåga att ''studsa lite med rumpan när han går snabbare, lite som en bockning med rumpan :P. Lille Mirremannen älskar snön!

Sen var det dags för jobb, dagen flöt på utan några fel, bara denna kyla... Jag insåg att jag behöver fler kläder på mig när jag jobbar.

Follie går nu på smärtstillande och vill gärna busa och hoppa runt, men  hon måste ta det lugnt. Det är så taskigt att hon blir dålig nu när snön är här! För jag skojar verkligen inte när jag säger att hon ÄLSKAR snön!

Det här inlägget kändes ganska meningslöst så nu får ni säga vad NI vill läsa :D

Snö, Snö och mer Snö

Det är väll det enda man läser om på alla bloggar nu. jag tänkte inte bryta mönstret utan skriver om snö även jag...

Var precis ute med Follie och kände frisk luft, det har jag inte djort på två dygn! Jag drog på mig skighandskar, mössa, fleece, jacka, nya tjocka stallskor och jeans. Såg ut som en terrorist :P. Follie såg ut som en panda, eftersom hon inte kunde få snö runt ögonen så hade hon två stora svarta prickar, ska försöka om jag orkar gå ut och fita henne ikväll :).
Hon tycker att det här med snö är livet! och skuttar glatt runt så snön yr. Ena stället var det snö lite upp över magen. Follie hoppar upp, Follie försvinner i snön, Follie hoppar upp, Follie försvinner i snön :P osv osv. Hon kommer få fin fina muskler nu :D.

En tråkigt sak som jag inte har berättat är att Follie fortsätter halta(skrivit det för länge sen). Så igår var pappa hos veteninären och kollade upp det. Det dom sa var att hon hade en förändring på vänster framknä, antingen lös benbit, något med brosket eller något med knäskålan knät ligger i. Den 22/12 ska hon dit igen också ska de gå in med en kamera och titta i knät, för att sen kunna se om det behövs en större operation.
Det känns lite trist, först mådde inte Mazie någe bra, så tog vi bort henne, sen kommer Follie och mår jätte bra, och det här. Hon är en så underbar hund och det skulle kännas jätte tråkigt om vi inte skulle kunna ta valpar på henne senare.

Mazies ljus brinner fortfarande i hyllan med hennes halsband runt, det går inte beskriva saknaden efter henne när man tänker på alla minnen från i somras, alla bilder.

Nu blev det här inlägget jätte deppigt så ni får läsa om början av inlägget så att man blir lite glad igen...

Hjälp!

När jag är sjuk och bara ligger död i soffan så är det som en häst när det har stått ett tag, den blir aspigg, jag blir otroligt oseriös. Så jag och Erika har legat och snackat nu på kvällen och har planerat att göra forever till hingst nu, så han kan bli pappa, min avkomma mellan honom och Butterfly Flip ska heta ForeversButterflyLoveBaby och Erikas avkomma mellan Forever och LaFilippa(ett sto på Nacka ridklubb) ska heta ForeversFilippippasNextJumpingLove :P

Nu är frågan vad blir smeknamnen ?

Jag har hela dagen legat helt död framför datorn och tv:n....

(Obs om hela iden med Forever, Butterfly och Filippa är bara ett oseriöst inlägg.
Även om man skulle vilja så kommer det aldrig att hända, hur gör man en Valack till en hingst till att börja med ?

Sjuk

Idag var jag hemma från skolan igen, eftersom jag var dålig IGEN. Fårn blodprovet fick vi inte veta något, så min remiss har skickats vidare till något akut barnsjukhus :P.
Aja idag har jag ridit ut med Jonko och en anna tjej stallet, vi red skjutbanerundan, i skritt eftersom allt bara fryser nu. Aja kul och mysigt var det iaf, en liten film från turen finns på Jonkos blogg, n i vet säkert namnet men men hoppryttarinnan.blogg.se. Lille Olsson älskar snö och var otroligt glad hela turen igenom. På rakan, där vi brukar galoppera Taktade han igenom sig. Fin var han iaf, jobbglad :).

Nu ska jag fortsätta dö i soffan :)


Tänkte sen när(om) det blir mer snö så kan vi samla ihop ett gäng och rida ut so kan jag fota lite snö bilder på alla :D
Fin bilder det kommer bli !


Längtar så mycket till utställiningen snart, 16/1-2010.

Film från igår!


Luciahoppning

AAH, vilken dag. Gick upp tidigt för att åka till Mirre. Jonko följde också med och red på Laban. Mirre var ovanligt pigg! När vi öka i galoppen så bockade han lite,inte jätte farligt men han var med bakbenen gansak högt upp, busig Mirre= Glad Mirre.

Sen var det raka vägen mot Nacka ridklubb. Fick Forever nu igen :D. Vilken runda, vilken häst, vilken klädsel. Mina ord om idag :P. Som jag sa så var jag utklädd till Lussebulle. Det är kul att ha en mamma som har massor av ideer. Eller själva iden med vad jag skulle vara var ju Jonko, tackar till henne. Men mamma gjorde allt möjligt. Efter mycket knåp med Forever fick vi fast 15snoddar i manen och sen på det satte vi på rosetter i lussekattsfärg, vi var jätte fina och matchade jätte bra. På toppen av allt fick vi en Rosett i matchande färg, alltså trea, gul rosett. Rundan var kändes jätte fin, första gången jag kände också att det var fin annars känns det som om jag bara har flygit med honom, nu jobbade vi som ett. Jonko ska lägga upp filmen på youtube och på sin bligg så jag får ta den därifrån. Haha, mamam sa det att om amn kunde gifta sig med hästar skulle jag gifta mig med Forever :P.     Har aldrig känt mig såhär nöjd efter en tävling förut, känner mig verkligen helt toppen. 

Imorrn blir det upp coh leta glitter och sen åka ner och gå lucia tåg med lilla Paddy, ska klä in hans sele i glitter :D. 

Kunder inte fota idag, så ni får nöja er med filmen och sen får jag se om ngn anan knäppte någon blid på mig :). 

Tävling imorrn :D

Imorrn är det tävling igen. Imorrn är det Luciahoppning, det är en mindre seriös tävling som man klär ut sig till ngt som har med julen att göra. Det är poänghoppning vilket går ut på att man ska göra en egen bana, eller de ställer fram några hinder som är värda ett visst poäng, sen ska man på 90sek ska man ta sig runt en fin runda och samla så mycket poäng som möjligt. Förra året var jag Lucia och red i lucia linne med hemma gjord lucia krona :). Iår ska jag vara lussekatt, ska ha beiga kläder och kattöron. Bilder och förhoppnings vis film får ni se imorrn.
Får jag Forever kommer vi äga ut alla andra :D.



Länge sen

Nu har jag inte skrivit på ett tag, det beror på att jag inte har haft motivation.
Just nu ska jag nörda mig lite framför datorn sen går livet mot Velam. Ska rida ikväll, sist red jag Lilla Savoy, det var jätte trevligt till slut. Efter mycket slit så. Så fort man började pressa honom så började han Töltliknande? Han är verkligen inte en Islandshäst. Aja, jag belv nöjd i slutet och han gick jätte fint. Små ponnysarna har börjat gå på våra lektioner eftersom de kan vara dumma mot ponnybarnen och då får de sin läxa på storhästlektionerna, med passande ryttare ofc. Vet faktiskt inte vem jag vill ha ikväll, eller Forever men det kommer nog inte ske. Nästa vecka är det sista skolveckan och sista veckan på ridskolan för terminen, vet inte vad jag skulle ha gjort utan Mirre och Figge i sånt läge, vänta hela lovet är lite jobbigt. Ska försöka hitta en kurs på ridskolan som jag kan vara med på, helst dressyr för hoppningarna brukar bli så mycket oh min ridlärare har bara dressyr så hoppning får det bli en annan gång. Också gck det ju så bra med Forever sist så :).

En sak som jag inte har skött mig med är Follies träning inför utställningen, hoppas det blir en lika rolig dag som sist, eller utan Rossi komemr bli hårt. Det var så kul med hela gänget.
Fast Rossi är med i vårat gäng och kommer alltid att vara även om han inte kan vara närvara med kroppen så kommer han vara där med oss, det vet jag.

Follie och Rossi tsm.    

Follie, Kina och Rossi <3


Saknad

Igår åkte jag glatt hem från stallet, helt ovetande. Men som ni kanske föstått att vi är ett hundgäng som brukar gå ut och gå på kvällarna. Där hade Follie sin absolut bästa vän, Rossi. En fin och glad valp som inte blev gammal. De hade bara hittat honom död sen. Så lilla Rossi lämnade oss, helt oföväntat, det kom som ett slag i magen igår när vi åkte hem från stallet och ägaren ringde och sa det. Men det hade varit en snabb död och han fick göra det han tyckte bäst om in i det sista, att leka med valpgänget och att spåra. Tyvärr så kunde inte Follie vara med, lite synd. Han var en underbar liten valp som alltid var glad och godissugen.

Men ni får höra mer ikväll tror jag, jag klarar inte och skriva mer :(

Läsarfråga

kan du inte lägga upp bilder elelr filmer när du rider nångång?

 

Jo då det är på gång, min kompis filmade mig i lördags så ska bara fixa ett youtube konto så ska snart filmerna också in.

 

 


bakning och träning :)

Igår var det trevlig kväll med alla i usek(Ungdomsektionen). Tyvärr så drog jag tidigt eftersom jag inte ville sova borta just nu. Vi vet att ju inte än vad jag har i kroppen och då är det viktigt med mycket sömn.
Tänkte berätta lite vad jag gör när jag jobbar på Lördagar. Vet inte om det är uppskattat men men :P.

Vi är två som jobbar jag och Gabbi, en snäll och duktig tjej, man måste ju berömma henne också för hennes tålamod. Att få ha mig i hälarna i 6,5 timme är inte lätt. Vi börjar kl 13.00, och vi startar dagen med en snabb mockning och ge ut nytt halm, halmningen tar typ mest tid på hela dagen. Vi sopar och gör lite fint sen beroende på vad klockan är så vid två är det dax för fodring, havre och betfor. Dagen flyter på med mockningar och fodringar, täcke av täcke på, i med nytt bränsle i magen(paus i en halvtimme). En av det bästa sätten att spendera en lördag kväll på. När det fortfarande är varmt ute så har vi ponnyridning i en timme. Så om ni bor i området kan ni ju komma när det blir varmare halv tre lördagar :P. Nu när vi inte har ponnyridning så brukar vi roa oss med att fylla på att i foderkammarn och städa ur osv, smågrejer som är viktiga och gör att allt ser fint ut. På kvällen brukar vi stänga mellan 18.00-19.00.

Idag så har jag bakat Tigerkaka, den blev ganska smaklös om jag ska vara ärlig. Men det kanske har blivit bättre nu på kvällen. Annars idag har jag varit i stallet och ridit för min tränare Daniel Rutks på lilla Figge. Jag blev väldigt nöjd idag, ridningen blir bara bättre och bättre måste jag säga. Nu börjar det kännas som om jag kan det här med ridning, långt ifrån allt men en början. Vi började lite med galoppombyten samt förvänd galopp. De + min sits hela tiden. Men det lönar sig måste jag säga. Det är så kul och rida på Olsson för in i halva passet så fattar han att han inte kommer undan och blir då jätte fin. Man känner sig sällan värdelös när man rider för Daniel.
Nästa gång Daniel kommer ska jag ha Mirre och Figge, så det blir ett dubbelpass :D.
Felicia följde med och fotade så vi får se om hon vill dela med sig av lite :).

Skriver mer imorrn, när jag är hästledig och har tråkigt med läxorna :)

Blodprov

Idag slutade jag tidigare eftersom jag skulle till Farbror doktorn och ta blodprov, jag har sprutfobi så båda armvecken med trolleriplåster(emlaplåster). Dom är mina räddare i nöden. Just nu har jag ingen känsel i armvecken :P. Allt gick iaf bra, jag överlevde. Satt med the voice i örat och blundade oh helt plötsligt så var nålen i och mitt blod droppade så fint :P. Läkaren Anna gjorde inga fel heller så en klapp på axeln till henne :). Haha, när man har haft emla plåster så får man inte ta på plåster för att det täpper till och man kan svullna upp lite, så just nu går jag med ett stort bandage på armen...

Nog pratat om de, idag ska jag ha Anton :). Lille Fjanteman. Då det är helt stenhårt och fruset så skrittar jag honom idag, jobbar honom i skritt. Vilken tur jag har, egentligen skulle jag varit ledig och varit med en kompis men så frågade Jonko igår om jag ville ha Anton idag, så om en senast timme ska jag åka till stallet, för att sen träffa min kompis. Vi har inte vart med varandra på jätte länge så det blir skoj :).

Follie, länge sen hon fick en egen rad. Follie har nu tappat alla tänder och valppälsen sitter bara kvar på öronen, haha hon ser lite dum ut när krulligt valppäls sticker rätt ut från öronen och alldeles för stora tänder(munnen är lite segare på att växa, så just nu är tänderna i size L och munnen size M). Vi ska ikväll anmäla oss till utställnigen i januari, så om ngn ska dit så får du/ni säga till :).

tror jag skriver igen ikväll, men kan inget lova. Är det något ni vill läsa om så får ni säga till för jag har inga ideer själv :)

Jag blir galen

Nu funkar inte mitt program till datorn. Fick med en skiva till kameran där man kan zooma +andra kuligheter men det funkar inte nu och eftersom vissa bilder blev väldigt långt ifrån så måste jag använda det...

Min käre pappa får komma hen sen och fixa :P

Globen Horse Show

Lördag: (Morgon) Jag och Cia möttes utanför Globen halv nio och gick sen in och tog våra platser, första showen var dressyr, då såg vi FEI dressyr och ponnysarnas Kür. Ponnysarna var otroligt kul och se, också Fei dressyren, ena hästen var så otroligt fin så hela Globen ställde sig upp och klappa händerna. Fint ridet måste jag säga :).
Tillslut var det dax för Briars stora avskedsföreställning. Vet attt han har haft det i två år nu men jag tror verkligen att det här var den sista ;(. Jag hade förväntat mig att han skulle komma in och piaffa osv, men han kom in och stllde sig på mitten, Jan Brink satt och, hästskötare 1 kom in och tog av sadeln och hästskötare 2 satte på honom stalltäcket. Tror inte att det var en enda som satt och inte fick tårar i ögonen. Tom en tjej när vi gick blev helt hysterisk och bara satt och totalgrät... Ett av de finaste sakerna de gjorde, som fortfarande ger mig rysningar är att sista steget inne i Globen som Briar tog kommer nu hängas upp i Globen, som ett minne. De satte en annurlunda sand där och precis innan de gick ut tog de hans ben och satte ner. Så nu kommer hans hovavtryck hänga bland alla andra kändisars handavtryck.
Även om jag inte känner Briar så betyder han väldigt mycket, i början när han kom in så visade de på jumbotronen(stavning?) alla hans vinster och jag tappade räkningen :P.

(Lunch/eftermiddag) Nu kom Erika och Cia var tvungen att åka hem. Eftersom det var Matiné så var det inte så mycket tävlingar, förutom en shettissteeplechase, jag och Erika gissade. Mitt nummer var nummer 6 som var en pigg liten fux. Jag insåg sen efter varför min inte vann, första gången blev det omstart, då ledde min ponny men det var ju för att alla andra hade börjat stanna sina hästar :P. En annan sak som var väldigt imponerande var ju Shownumret med häst, hundar och getter. Hästen var en Lusitano(om jag inte har fel), hundarna Border collie och getterna var schweiziska bergsgetter. Med hennes visselpipa och ögonkontakt visste hundarna precis hur de skulle leda getterna genom grindar och hoppa över ett 100-110hinder(inte av hindermaterial dock). Och som vanligt var JF Pignon lika imponerande som vanligt :).

(Kväll) Efter lite mat i magen och shopping inne i annexet så vsr det också dax för kvällen. Då var det 150 hoppning som vanns av Jur Vrieling och hästen Wadro's Nerina. Det var 3 svenskar placerade av 5 möjliga placeringar.

Halva mitt inlägg blev raderat(?) så jag skriver till bilderna som kommer imorrn. Måste städa här hemme nu för mig bror kommer hem imorrn :)


RSS 2.0