Gaah

Är super nöjd med dagen! Men en sak som irriterar mig är att om det hade gått 4sek saktare så hade vi fått guldmadelj. Men han var jätte fin och vi visade våran fina sida. Han var inte alls lika springig som han brukar.
Han hoppade jämnt genom banan, och fick många posetiva kommentarer :).

Hade ju Mirre som vanligt på morgonen, red ut lite i snön och gissa om han var glad. Han lekte vildhäst :P. Galoperade lite och travade lite, vilket steg!

Jobbet gick väldigt, blev lite sent, men det ör lite pågrund av tävlingen också.

Allt som allt, Dagen har varit jätte bra. Blev så sjuukt nöjd med Charlsson ;)

Imorrn ska jag rida för Daniel, har inte ridit för honom sen jag var på hans gård, så det var ett tag sen :P.
Ska rida på lilla Figge. Vi ska snacka lite om praoen också, är sugen på att åka till honom över praoen :).

På onsdag ska Follie in på operation, eftersom hennes ben inte blir bättre så fick vi ta det be


Dålig uppdatering...

Jag har gjort det igen, glömt bloggen i några dagar.

Men men, inget mer intressant än att jag igår hoppade Mississippi. Vi hoppade med lite svängar, halva lektionen gick vi igenom hästarna ordentligt och verkligen red fram dom rätt osv. Hon som annars brukar vara ganska slängig blev istället väldigt fin och väntade lite istället för att rusa på hinderna.

Idag har jag hoppat Charlie. Han var jätte fin på framridnining och fattade alla galopper, precis som förra veckan. Sen när jag skulle börja hoppa banan så sprang han iväg ganska mycket men annars var han så fin så! Hela banan känns det som att han sprang vldigt mycket men, inte alls som han brukar sa ridläraren, som också var väldigt nöjd med min och Charlies ritt :).

Idag har jag också longerat lite, det gick jätte bra. Haha blev ganska yr, men det är tredje gången jag gör så det är okej :P

Imorrn är det tävling, ponnycupen hemma mot Gustavsberg :D. Hoppas lilla Charlie är lika fin som idag, för då tar vi lätt guldmedaljen :D.


Det är Erika och Mississippi på bilden, ville visa hur Mippi såg ut :)

Charlie :D
 
Jag och Charlie Charley Charlsson

Ny header

Just nu sitter jag och fixar på en ny header, Jonko ska hjälpa mig och få in den i bloggen bara. Vill inte göra samma misstag som sist.... Ni kan få se hur den ser ut iaf :P.

Det har inte hänt så mycket i mitt liv de senaste dagarna. Ja har åkt på vinterkräksjukan, utan att kräkas... Det finns typ två olika sjukningar under namnet Vinterkräksjukan. Ena kräks man hela tiden med, vilket jag och min familj är imun mot. Också finns det den andra, då man bara känner sig sjuk, mår illa så det känns som om man ska spy men det kommer aldrig något...

Har iaf kunnat avboka hästarna, både igår och idag. Hoppas jag blir bra nu!




Lite pics :)

Lägger in lite bilder, lite projekt i mitt rum :)


Follie tavlan.
  


Hästtavlan

  


Jag och Forever


Jag och våran förra hund Amazing, saknar enormt !!!


Follies rosetter


Mina rosetter, anledningen till att det inte är många är för att jag aldrig har varit någon tävlingsmänniska.
Det var förra terminen jag kände för att börja tävla mer :P

Hoppas att det blir en medalj på lördag :)


Forevah :D


Som sagt kameran strejkar just nu...






Trippelbarren :P Även kallad 4:an




Tänk om den kunde varit skarp...



Två rumpor :D, älskar min blick :P


Rosett :D

Fick Forever som jag hade hoppats :D Vi tog oss snällt genom hela banan. Eller han var jätte fin tills 4:an. Jag släpper inte fram honom mot trippelbarren ordentligt så han hoppar ganska stort över, en ridlärare som stog på banan sa ungefär 130, så man kan ju säga att jag och Forever har slått vårat rekord nu :P. Om man kan se det så. Innan 4:an var han otrligt fin, trodde att jag skulle leka vante efter honom men så var inte fallet :) Efter 4:An blev han ganska pigg, men lyssnade hela tiden :D.

Bilder kommer alldeles snart :D Dock blev inte bilderna så bra, våran kamera gillar inte oss just nu...

Känner att det här inlägget inte blev så kul nu men men...

På Mirre red jag lite ut och sen några varv på volten. Jobbade igenom honom i skritt. Han blev jätte fin tillslut, började slappna av.


Dålig uppdatering

Jaja, nu får ni ett inlägg iaf :P

Onsdag: Vi hade avskedskskritt med Jonko. Red lite på asfalten med Figge, han gick bra, blev ganska pigg och taktade hela vägen hem?

Torsdag: Red Forever, vi gjorde samma övningar som förra veckan. Han var fin tycker jag! Min pojk!
Haha, förstår inte hur jag kan se ut som en plutt på honom fortfarande :P. På förmidagen var jag med Jonko till hennes nya stall. Jag fick skritta Anton, även kallad fjanteman :). Han skötte sig exemplariskt och busade ingenting, även om jag red på Hackamore, ''ny'' ryttare, nya omgivningar och galen häst bakom...

Fredag: Idag hade vi Ponnycupträning, det gick bra måste jag säga. Hade Charlie, hade inte ridit honom på ett år så det kanske var dags... Blev väldigt nöjd med honom. Han brukar slänga baken åt alla håll och gå lite som en ''kamel'' med huvet. Han gick lugnt genom banan och jag kunde tillslut börja lägga ner honom i en lägre form.
Fick fina fattningar i båda varven, äver i höger som är hans svåra :).

Imorrn är det tävling, hoppas på Forever :). Håll alla tummar :)

Bilder från utställning

Fotograf: Isabella, Emtess.blogg.se/rerun


Min fiina fliicka <3


Follie med sin ''Hej jag älskar allt och alla'' blick :P


<3 Mitt hjärta


Man var tvungen att ''runda'' henne, för annars behöver man ju dra för att hon skulle svänga...






Lägg märke till mitt steg :P, Follie ser ju ut att gå i piaff...


Vi har intagit 3aplats, ställer upp henne en sista gång innan det är rosettdax :)

Kommentera!


Ingen motivation

just nu har jag ingen motivation att blogga men jag gör så gott jag kan :).

Igår: igår red jag Olsson, det gick väll sådär. Red honom först på asfalten med Jonko och Maxine. Sen på banan så var han lite upp och ner, sen gick det inte att rida så länge.

Idag: Idag red jag Mirre, först så red jag honom och jobbade lite på asfalten med Malin. Sen lekte jag lite med honom på banan. Hade longeringslina också övade jag mycket stanna och annat roligt. Avslutade med att låta honom rull ett varv i galopp och amn såg att han tyckte att dagens motion var rolig och annurlunda!

Håller på att lägga upp ett inlägg om Follies två utställningar, dock hittar jag inte kritiken från första.
Ni får börja med att se på bilderna som togs i lördags i nästa inlägg :)


...

En sak som inte är nytt är ju att jag är otroligt trött, men nu så är det för att jag inte har sovit så mycket på länge.

Inatt som jag hos Jonko eftersom jag skyulle med henne på en grej hon skulle göra över dan, men än så får ni inte veta mer...

Efter det åkte vi till stallet, jag Mirre. Vi red iväg till ridhuset. Tycket Mirre var väldigt fin, i början var han lite skeptisk för att vara i ett ridhuset, men sen släppte det.

Vänster galopp var lite jobbig och han orkade inte så mycket, emn det jobbade vi med och blev gansla bra i slutet.
Traven däremot var ngt helt annat. Började med att trava fram honom och rida lätt, början var han ganska jobbbig och sen släppte det. Då red jag utan stigbyglar och han var jätte fin. Tittade i spegeln och så att det var väldigt fint, det kändes inte bara bra det var bra också :). Sen byggde vi på med galoppen, höger gick bra men vänster  gick sådär, det kändes som om han gick i krosgalopp och barwa var allmänt jobbig. Vi avslutar med att skutta lite.
Först ett kryss, sen la vi över det till ett räcke, vet inte höjden bara. Han hoppade glatt över allt men en egen stil, han bjöd jätte mycket, drog fram huvet och bara ville hoppa. Det är kanske en grej man kan fortsätta lite med, sen när han kommer igång ordentligt och får bättre kondition.

Vi har fått bilderna på Follie från igår, dom är jätte fina. Sak mejla och fråga om jag får använda dom här :)
Annars har vi hennes hemsida: emtess.blogg.se/rerun

3e bästa tik :)

Follie var så duktig idag, hon gick tyvärr inte vidare till BIR eller BIG. Hon blev 3e bästa tik, men det var med tanke på att hennes ögon ''hänger'' hänger lite, hon har inte fått så strama ögonlock än, men det kommer.
Hon haltar inte heller, det kanske är påväg till rätt håll.

Hon har fått gul rosett och ett hederspris. Enligt oss var hon finast av hennes motståndarna, men men domaren bestämmer. De andra i gruppen tyckte jag inte var lika jämna i sin växtprocedur eller så var inte färgerna korrekta. Hon rör sig iaf fint!

Tänkte lägga upp kritiken från första utställningen och från dagens men just nu sitter jag inte hemma så det blir lite svårt... 

Sist så blev hon ju bästa valp i rasen, då slog hon en halvbror till henne, och hans hel syrra var också med idag, och henne slog vi också :) Alltså har hon mött två halvsyskon och slagtit dom båda :)

Hon blev 3a utav 5tikar i den åldern :)

Jag har också varit hos Mirre, det gick bra. Det blev en skritt runda med Jonko eftersom det är så mycket isstyltor överallt. Det gick inte att göra mer.
Vi glömde självklart kameran hemma, men som tur var så var det en annan tjej där som blev jätte förtjust i Follie och fitade henne ganska mycket och vi ska få bilderna, samt så kommer dom upp på hennes hemsida :)


igår, idag, imorgon.

Igår: Eftersom jag mådde mycket bättre framåt kvällen så tog jag mig iväg till stallet och red, och gissa vem jag fick
Forever :D :D. Det gick väldigt bra, som vanligt. Det var ju första gången jag red honom iår så det kändes som om det var dags nu :P. Lilla pojken.. Vi körde slutor på långsidorna och sen i galoppen korta upp och få dom att böja igenom sig i heela kroppen. Vi gjorde allt fint :). Ingenting kan gå dåligt på den hästen!
Nu har också förstoringen komit på mig och Forever, den blev skiit fin :). Såfort vi har köpt en ram på den och fått upp allt på väggen så ska jag fota :).

Idag: Idag var jag i skolan, och det känns väldigt bra i klassen. Haha, alla i klassen måste ju tro att jag är dum som kommer till skola i en toffel :P. Eftersom min tå har blivit värre nuså är det toffla för heela slanten...
På ridningen red jag To the queen, jag förväntade mig en hysterisk häst så skulle göra vad hon vill. Men jag tycker att hon gick väldigt fint, speciellt mot slutet. När vi travade av dom så sänkte hon nacken och började jobba med ryggen. En kompis filmade lite, ska få filmerna och sen lägga upp här, om det ser okej ut när jag rider :P.

Imorgon:
Imorrn ska jag sitta i bilen halv 7, det är dags för utställning igen :) Det känns som om det kommer gå bra, hon är såå fin, enligt mig rastypisk, men alla pedanta domare ser ju även de minsta felen.
Förhoppningsvis så kan vi hänga upp fler rosetter på väggen :).
Nu måste jag trimma till hennes tasspäls, hon måste ju se lite omskött ut ;)
Skriver mer imorgon :)

Tråkar

Hemma, sjuk, biverkningar, tråkar, längtar efter värme, har ridabstinens...

Det är bara att rada upp allt negativt i livet juist nu :P.

Kunde inte gå till skolan imorse eftersom jag har fått biverkningar från mina tabletter mot tån. Har fått början till inflamation i tån, eller nu har den antagligen spridit sig efter det har blivit värre...
Jag mår illa, spyfärdig, ont i magen och väldigt trött, det är alla biverkningarna, kan man ha mer otur ?

Tänkte försöka pallra mig iväg till stallet, men får se.

Har tittat lite i Hööks katalog också, vill köpa grejer till MIN häst. Men problemet är ju att jag inte har någon häst, får fortsätta skämma bort Forever och Zimsalabim.

Bilderna på Follie och Mirre, Figge, Evita är hemma nu så ska försöka fota tavlorna hur det blev.
Bilden på min och Forever kommer på måndag tror jag, det tar längre tid för förstoring än för framkallning.

Imorrn är det tidigt i säng, ska sitta i bilen halv på lördag morgon eftersom det är utställning för Follie, benet har kanske blivit lite bättre, hon ska in på röntgen snart så ska vi se om benet har jämnat ut sig.

Var i stallet igår, kul var det. Forever kommer ihåg min lilla ''kallelse'' till honom. Jga gjore alltid ett speciellt pussljud till honom förut, och nu har han länkat ljudet till mg igen och skyndar sig fram till boxdörren för att se om jag kommer med godis eller liknande. 
Stog och gosade med honom ett tag, och han verkligen slappnar av efter ett tag, min pöjk.

Ska tävla nästa helg, och helgen efter det.
Nästa helg är det Pay and jump. Jag valde höjden 85-90. Hoppas på Forever, verkligen hoppas hoppas hoppas...
Helgen efter det så är det Ponnycupen hemma mot Gustavsberg. Ponnycupen för er som inte vet är en tävling mellan olika ridskolor. T.ex Nu kommer det 6tjejer från Gustavsberg och sen åker vi och rider/tävlar deras hästar på borta match. Jätte dålig förklaring men  det får ni leva med, Är det någon utav er som rider/känner någon som rider på gustavsberg och ska tävla mot Nacka ridklubb ?, Säg till isåfall :)

Har tävlat ponny cupen innan också,
1. Kommer inte ihåg vilka det var mot men det var Hemma match och jag hade En d-ponny som heter Bingo
Bingo, bild lånad från Narks hemsida.

2. Andra gången var det borta hos Södertälje ridklubb, där red jag Popcorn
Popcorn, bild lånad från Södertälje ridklubb.

3. Tredje gången vet jag inte om det räknas, skulle träna inför ponnycupen mot Hufvudsta, åker av på första träning in i ett hinder och en vecka senare när det var dags för tävling och sista träningen så åker vi in till akuten med mig först trodde vi ju inte att det var ngt mer än en stukning så vi lät det vara, men när vi kommer in till akuten så får jag reda på att jag har utänt ledband och får gå på kryckor i 3veckor, med ridförbud. Men det håller man ju inte :P.

Det blev ingen tävling för mig då, men nu ladadr jag krafterna och gör en comeback mot Gustavsberg, dom får passa sig för mer redo än såhär kan jag inte bli !

Nu blev detta ett väldigt långt inlägg, men jag måste fråga Vad vill ni ha mer av i bloggen ?

Hemma hos Erika

Just nu sitter jag hemma hos Erika, hon åker ju snart och just nu packar hon det sista så då gick jag in på datorn lite.

Inlägget imrose blev väldigt kort och slarvigt eftersom jag fick väldigt bråttom till skolan och trodde att jag hade mer tid än vad jag hade...

Jag red Olsson igår på banan, i början var han bara osamarbetsvillig och inte ville galoppera i snön, han ville inte arbeta, ingeting var bra fördutom skritt och ''leka galopphäst''. Sen gav han sig och fick en fiin form och arbetade bra. Jag och Jonko åkte dit tillsammans och åkte hem tillsammans, det tog ovanligt lång tid för oss i stallet.

Skoldagen idag har varit okej, är ju fortfarande ganska ny men jag trivs.

Nu ska jag fortsätta vara med Erika, hon blir snart ett psykfall. Springer runt i huset och tappar bort allt så jag känner att jag borde hjälpa henne.

Det kanske blir ett bittert inlägg sen där jag tycker synd om mig själv när jag sitter i minusgrader medans bror och Erika sitter på plan till ++++++++++++++++44444444444444440000000000000000000000000000000000 :P

Puss och hej leverpastej :)

Igår

Igår var det första skoldagen, kul var det. Det är en härlig klass jag har kommit till. Ocksp är ju min ena lärare hästtokig så kan det bli bättre ?

jag var hos Figgte igår ,Jag arbetade honom på banan, i början var han inte så samabetsvillg. I slutet så gav han sig och blev riktigi fin i både skritt, trav och galopp.


Slappdag

Idag ska jag 8inte göra något, mer än en middag för Chris(bror min). Det kommer lite folk och vi har middag.

Just nu sitter jag och beställer bilder som jag kan hänga upp på väggen :)

Bilderna som jag beställer ser ut såhär:

Storlek: 13x19












Storlek: 40x61



Bilden på mig och Forever kommer bli en stor, annars blir det Follie bilderna i en ram där det får plats tre bilder och samma sak i en annan ram på Mirre, Evita och Figge.

Tror jag kommer bli väldigt nöjd :)

Fin Mirre :)

Jag brukar alltid vakna när jag kommer till jobbet på lördagar, men inte idag. Har varit väldigt trött hela tiden och inte haft samma krafter som jag brukar. Förutom att jobbet tog längre tid än vanligt så flöt det mesta på utan problem, förutom att vattenkopparna fryser till och från så idag fick man springa med varmvattens hinkar och värma upp dom samt ta en annan hink och låta hästarna dricka lite.

Hade Mirre som vanligt på morgonen och eftersom han hade varit ganska slängig igår med huvet och allmänt okencentrerad igår så red jag först ner till asfalten och jobbade honom, sen red jag lite i backar där underlaget tillät för att sen trava av och skritta av på en liten ''20-metersvolt'' ställe. Blev riktigt nöjd på slutet och han jobbade som jag aldrig sett honom göra förut :), kanske turen vänder nu när vinterns tid går mot sitt slut. Har säkert sagt förut och vintern är verkligen inte min tid var det gäller hästar :P.

Imorrn är det helt lugn dag, ska försöka träffa Erika en sista gång. Annars ska jag bara ta det lugnt och titta upp lite inför på måndag, den nya skolan :)

Hejdå

Idag har jag tittat på två nya skolor, jag bestämde mig för ena och börjar nu på måndag i en ny skola och förhoppningsvis mindre frånvaro.

Idag har jag och mamma ridit ut med två andra i stallet, Labero och Lucky Boy. Mamma red på Mirre och jag på Figge. Mamma fick hoppa in och rida Mirre eftersom jag inte skulle hinna med tåv sklbesök och ridning av båda hästarna. Allt gick bra, Mirre hade någon störning med huvet och gick och kastade med huvet non stop, jag trodde jag skulle åka av eftersom Figge har varit på ett väldigt bushumör + att han stog igår. Men ha nhöll sig i skinnet och var faktidkt helt okej, sen var det mörkt och det var svårare att koncentera sig för både mig och Figge.

Kom hem från Erika för en halvtimme sen, vi sa ett halvt Farväl eftersom hon och min bror + en till ska åka ner och jobba i Thailand i tre månader. I början kändes det ganska skönt att ´min bror skulle åka men nu när det är dags så känns det jätte jobbigt. Jag blir av med ena av mina bästa vänner och min bror.

Jag och Erika har bestämt att den dagen dom kommer hem så ska jag och Erika rida privatlektion på förhoppningsvis Forever(Jag) och Strega(Erika).

Jag och Erika ska ses på söndag eller mmåndag kanske, dom åker på tisdag och kanske åker jag med till Arlanda.


Svar på fråga

Har fått en fråga angående stallet där jag har medryttarhästarna.

kan inte du lägga upp bilder och beskrivningar på alla hästarna i stalelt där du har dina medryttarhästar?

Hur många medryttarhästar har du haft genom tiderna och vad heter dem?

Hur blev du medryttare?

Haha, många frågor om medryttarhästar! Du verkar vara en go tjej, kör på så det ryker! En bra ryttare verkar du också vara! Kramar Amelia


Delar in frågorna i tre eftersom jag tror det kommer bli lärngre svar på alla frågorna.

1. Emir Enzahi,
f. 1994
Valack
Arabiskt Fullblod
e. Enzahi 
u. Krishna
Ca 160cm


Tyneauddwen Welsh Gold
f. 1999
Sto
Import England
e. Pentrepiod Welsh Flyer
u. Brynawel Rose Gold (Fronarth Kings Flyer)
ca 145 cm


Grauni
Islandhäst
Då han är ny i stallet så vet jag inte så mycket om honom, kan titta upp fakta.

Anton 424
f. 2002
Valack
Hannoveranare, import tyskland.
e. As di Villagana
u. Ronja(Raphael)
ca 173cm


Oh my sweet chiquita
f. 2002
Sto
Import tyskland
e. Maestro - Winner W
Ca 138


Labero
f. 1996
Valack
Oldenburgare
e. Lafitte
u. Winzerin II (Volturno)
ca 175cm


Fingal
f. 1997
Valack
Import Tyskland
Okänd härstamning
ca. 137cm


Lucky
Connemara
Då han är ny i stallet så vet vi inte så mycket om honom.


2. Mirre och Figge har varit de enda jag har haft en längre tid, sen har jag haft Queen Evita i slutet av vt 09 - början av ht 09. Det var en underbar Frieserhäst flyttade till ett annat stall. Som jag hoppas kunna hälsa på någon dag. 


3. Min mammas jobbarkompis är ägaren till Mirre, när hon fick reda på att jag var hästtokig så frågade hon om jag ville komma och titta/ rida en liten tur på Mirre och ca en vecka senare frågade de om jag ville ha Mirre en dag i veckan och det har bara blivit mer :)

Ska försöka ta bilder på Lucky och Grauni.

Strega :)

Idag red jag Strega, en häst jag red i början av hösten. Blev riktigt nöjd måste jag säga. I skritte nså arbetade hon igenom kroppen sen i traven och galoppen så blev hon ganska uppjagad men inte så mycket som hon brukar.
Hon brukar vara den som sätter sig på tvären, börjar backa hysteriskt eller taktar i ''skänkelvikning'' fram till målet. Alltså vara den som stör väldigt mycket.

Hon skötte sig och gick väldigt fint, t.o.m. skuttade vi lite. Övningen var serpentiner på medellinjen med volter i bågarna och sen ta bort volterna och göra hela övningen i galopp och byta galopp över bommarna.

Hon störde minst av alla och gick väldigt fint hela passet. Det är sällan det går dåligt när jag rider henne, men den här gången var en av de bästa.


Strega, Lånad från Narks hemsida.


Jackpot, lånad från Narks hemsida.
Ponnyn jag red i onsdags.


Bilder på Follie och hästarna


Är hon inte världes finaste ?
  




Galen pudel, när Leya och Follie leker

  


Systrarna, Follie <---   Freja--->
  


Pussis :) <---Follie   Freja--->


Paris ville inte bli fotad bara äta :P


Fury


Märta


Hästarna var väldigt svåra att fota eftersom maten var roligare :P

Kommentera :)


Glad Olssson

Jag är helt slut efter dagarna i ingestans :P. Jag saknar stället redan och måste för mitt eget bästa beställa nya dagar :P. Idag så red jag Mirre lite på banan, om ni tittar på Jonkos blogg så kommer ni se snuttar när jag rider Mirre. Blev nog inte så nöjd med honom som jag brukar bli, men vintern är inte min årstid! Efter det så red jag Figge med Maxine och Jonko. Figges täcke gjorde inte alltid som jag ville och jag får sitta av mycket och fixa, tillslut så beslutade jag att gå hem med honom istället för att sitta av hela tiden. Han får världens ryck och sliter tyglarna ur händerna på mig och sticker. Han retades med oss hela vägen hem :P.

Idag hade Follie träffat sin syster också, kul kul hade hundarna tyckt! Nu när jag har ganska mycket snö bilder på Follie så lägger jag in ett inlägg efter det här.

Höll på att glömma en sak, idag så åkte jag ner till Nacka ridklubb för att ''hänga'', då var det en tjej som skulle rida som vart sjuk och jag passade på att hoppa in. Fick rida på lilla jackpot som blev jätte fin, han har ganska kort hals och går och krullar ihop sig i en falsk form väldigt mycket och jag fick honom att länga på sig. Vi skulle göra en övning på långsidan som bla gick ut på att göra en sluta, men med mer svårigheter samtidigt som man skulle tänka på, jag var den första som klarade övningen så det var kul och jag är väldigt nöjd med det.


Dagens avramling

Idag red jag som sagt samma hästar som igår, Fury, Märta och Paaris.

Paaris: Trevlig i skritt och trav på böjt spår, på rakan tog det lite längre tid. Sen i galoppen så brallade han till lite, jag åkte bara framför sadeln och inte värre, jag hoppade snabbt tillbaks och sen fortsatte utan större problem, han fick rulla på i en friskare galopp tills han drar ner huvet, drog upp det för att sen dra ner det och slänga benen åt alla håll, busis :). Jag fick inga skador, ramlade på rumpan och ''rullade'' över på rygg. Eftersom jag hamnade snettframför så tänkte jag att nu kommer det hovar från alla håll men eftersom hästar inte vill trampa på människor så snuddade han bara till.   Man lär sig av att åka av :)

Märta: Var hur fin som hälst, min favorit måste jag säga. Väldigt trevlig häst att rida. Skulle lätt ha köpt henne om jag letade häst! Under hela passet glömde hon alla rosa sabeltandande tigrar och neongröna/röda tigrar som lurar i varje buske. Sen när vi var påväg hem så kom hon på det och blev lite ''rädd'' för buskarna men det blev inte utbott. Fick också reda på att hon egentligen heter Just like magic, och det är hon!

Fury: Han var lika trevlig som igår, han är en trevlig liten ponny som lätt kan gå fin fin dressyr. Det vart mörkt när vi red, men det brydde sig inte hästarna om så mycket. Han känns lite som en storhäst, han bär sig som en storhäst och har en jättefint steg. Han känns lite mer ''mogen'' än en vanlig ponny, inget elakt menat!

Jag ska försöka ta med mig kameran ner till stallet, men eftersom man inte går ner till stallet utan att har något viktigt i tankarna så blir det inte riktigt tid till det alltid. Imorrn sa jag ta mig i kragen och fota lit einnan vi åker iväg, det var sista ridningen idag på hästarna. Men det är INTE sista gången jag kommer hit!!!

Paris, Fury och Märta

Nu sitter jag hos Daniel och ska snart få lite middag i magen. Idag har jag ridit tre hästar, samma som jag kommer rida de dagar jag är här. De heter Paris(uttalas inte som staden), Fury och Märta.
Imorrn kommer jag fota, när vi morgonfodrar... 

Paris
Häst.
Uttalas Paaris :P
Fin svart/brunskäck.
Ganska stel men han gick väll ganska bra i slutet :). Trevlig häst som jag föll för :P

Fury
Ponny
Grå/vit, väldig gullig.
Trevlig ponny med ett otroligt fint steg, lite busig men inte så mycket som jag märkte av.

Märta
UngHäst
Brun
Efter förklaringen från Daniel så förväntade jag mig en kanon som kunde explodera närsom, men hon hade en bra dag. Trevlig måste jag säga!

Blev väldigt nöjd med alla ''mina'' hästar, det är ju verkligen tre unika.

Hela stallet är fint och det är väldigt fina marker runt omkring. Imorrn kanske vi ska rida i en av hagarna :)

Hoppas att jag kan bjuda på lite bilder imorrn :)


Dagarna

Dålig uppdatering, men men det har inte hänt så mycket heller.

Nyår:
På nyår så var det bara jag och familjen hela kvällen och bara tog det lugnt och åt gott. Eftersom vi inte visste hur Follie skulle reagera så valde vi att vara hemme istället, men Follie brydde sig ingenting, skönt!

Nyårsdagen:
Den dagen gjorde jag ingenting mer än slappade och tog det lugnt, jag, Jonko, min bror och min brors kompis låg och tittade på Ivanhoe, tills det var dags att åka till stallet. Jag red Mirre och jobbade honom på asfalten lite. Jonko hjälpte mig med lite tips och tricks.

Idag:
Nu kom jag precis från Mirre och red idag igen ut på asfalten och jobbade honom, gjorde lite öppnor och samma arbete som igår. Han släppte snabbare idag än igår men innan det så tyckte han att det var vädigt jobbigt.
Men min dag är inte slut än, nu ska jag åka och jobba och sen på middag hos några barndomsvänner.

Imorrn åker jag till Daniel och är där några dagar, kommer ta med mig dator och kamera och uppdatera på kvällare med förhoppningsvis bilder :) Bilder på Follie kommer, vi har dem inne i datorn måste bara ta mig tid och göra ett inlägg...


RSS 2.0