im back

Okej, jag börjar skriva igen ;)

Det har nog inte hänt så mycket de senaste dagarna, inte mer än den otroligt lyckade ''tävlingen'' i fredags.

Jag fick Forever, det trodde jag verkligen inte. Jonna var underbar och hjälpte mig att fixa iordning honom, han har aldrig varit så fiin. Underbar med knoppar i manen också fick vi ju låna schabrak av Jonna. Ett mörkblått med röd/vita detaljer ;) Otroligt snygga var vi när vi kom travandes in på banan ;) ÅÅÅH vad hemma det kändes att sitta på hans rygg igen :D Det vare ju hoppning och rundan var skit fin, jag tror att det var den finaste vi gjort. Det blev inga 1.30 spång, och det är ju en vinst i sig ;) Vi jobbade mer som ett och det blev inget tjafs varke3n innan eller efter hindren :D Hoppas jag kan få filmen av en tjej som filmade så ska ni få se :D

Forever, du är och kommer alltid vara den bästa hästen ♥

Och vad händer med resten av dagen som är kvar då ?
Jag ska lägga in bilder, från två lördagsfotningar. Snart kommer Sarah som ska sova hos mig, vi ska fixa med våran s.k uppfinning :D

Lite klass bilder, och kanske också filmer kan jag bidra med ;)

...

Jag funderar på att lägga ner bloggen helt och hållet...

Jag känner inget sug i att skriva, tvärtom... Aja men jag uppdaterar bloggen kanske lite då och, men jag lägger upp lite bilder från i lördags ikväll eller imorrn ;)

Charlsson

Här kommer filmen på mig och Charlie ;)



Bra med uppdatering var det dåligt om

Aja bloggar ikväll eller i eftermiddag ;)

Då får ni lite oseriösa bilder också ;)


Bilder från igår

Här kommer lite av de bilder som togs igår :D
Enjoy

Fotograf: Gabbi och Hanna








Han är den finaste ♥


Lite filmer


Jag och Lobo :D


Jag och Mirre

Videoklippet på mig och Charlie kommer ngn annan dag så det vill inte riktigt funka ;)

FÖRLÅT

Men jag har sagt att bloggningen kommer gå upp och ner :P

När bloggade jag senaste ?
I torsdags så nu kommer om gårdagen där jag har en massa nyheter och idag :D

Igår: Igår så vart jag hemma från skolan då jag kände mig sjuk. Jag fick ta det ganska lugnt hela dagen, svalde en alvedon och åkte till båda stallen och tittade så att båda hästarna levde, och det gjorde dom ;)
Den stora och roliga nyheten: Follie var hos veterinären igår och det var bara posetivt :) Dom var ju inne och kapade ena benet rätt av, nu har en halv cm växt ihop. Det låter inte mycket men det är otroligt posetivt. Hon haltar inte heller så mycket. Så nu ska vi öka på promenaderna till 45-60min och så ska hon äta medicinen i en månad sen så ska vi trappa ner på medicinen och hon kommer få springa lös och leka ;) Shit vad jag behövde dom här nyheterna nu eftersom det har varit ganska tungt den senaste tiden :P När hon skulle ha sjukgymanstik som hon bara varit på två gånger innan, så fick hon börja med att gå runt och titta in stället, det gör hon i kanske en min sen gick hon självmant i den lilla ''kuben''. Hon älskar sin simträning :P Samma sak när hon var kalr, färdigduschad och alla så ska hon få gå runt och skaka sig, då går hon upp i den igen :P

Idag: Idag så var jag nere med Fellini, det gick bra. Han vaknade lite på fel sida idag :P Men efter en promenad så var livet mycket roligare ;) Hanna, följde med och fotade lite när vi var ute och gick, ska visa bilderna sen ;)
Somsagt så jobbar jag ju på lördagar och vi ska börja med ett nytt projekt, fota varandra och ngn häst.
Idag började vi och första paret ut var Gabbi och Saffran, sen Hanna och Spader och siste man ut var jag och Forever <3 Bilderna blev väldigt bra! De kommer ut på bloggen ikväll :D
Det var ngt mer jag skulle skriva, men det försvann :P


Det här håller FollieTroll på med ;)


Senaste dagarna :)

Tisdag: Hade Mirre som vanligt, red ut med Malin. Hon filmade lite så det får ni se snart, om det blir bra i datorn ;) Jobbade honom ute barbacka.  Han var ganska ofokuserad hela turen, i galoppen blev han hysterisk. Han som brukar vara såååå fin när man rider barbacka, nu var han tillochfrån. Aja, ni får se filmen sen ;)
Något annat jag gjorde var att rida en ny häst på Sågtorp stallet, nämligen Lobo. Han flyttade dit för några veckor sen :P Han var jätte fin måste jag säga :D film kommer på honom också

Onsdag: Igår red jag Figge, en kompis åkte med och fotade lite, bild och film kommer :D Han var riktigt fin i början, sen blev det en paus på 5-10min, efter det var han otroligt ofokuserad. Det har varit bättre dagar!
Åkte ner till Fellini och gick med honom i en halvtimme, sen stog vi och gosade en bra stund :D

IDAG: Idag har jag bara varit nere på velamsund, det har varit väldigt mysigt. Har varit med Fellini, han fick ingen promenad idag, vi stog och gosade och pysslade, imorrn ska jag bara myyyysa och gå ut och gå längre tänkte jag ;) På lektionen red jag Charlie, det var jätte kul, ena gången blev han hysterisk men allt efter det gick super! Han fick en hyfsat stadig form i skritt och trav, så det var kul eftersom han brukar gå som en kamel ;)

Har lite problem med filmerna, men dom kommer, från idag också :D Ni får lite bilder från igår sålänge ;)

Fotograf: Hanna Magnefelt    







Vadå vara övertydlig ?

Bilden blev minst sagt fartfylld ;)

Fotograf: Jag (Celine Kristiansson)

Fina bilder, verkligen!

Fellini gillar pinnar, jagvet att dom inte ska ha bett när de äter gren/gräs.
Jag drog ut pinnen sen ;)

Tagna vid ett annat tillfälle,
Fotograf: Jag, nivet vad jag heter :P


Mirre


Mirre


Follie chillar i soffan;) Soffpotatis på hög nivå. Hon sover med mig på nätterna
och när jag går upp så flyttar hon sig till min pappa som sover en halvtimme längre :P

Haha

Just nu ligger jag i min säng, påväg att gå upp :P

tänkte bara säga att jag lever och jag kommer skriva ikväll ;)


Jag och Jonna i skåpis :P

Snöbilder

Fotograf: Annica Kristiansson


























Fotograf: Jag















Så nu är ni skyldiga mig att kommentera :)


Nuså

Nu ska ni få lite uppdatering...

Igår: Igår red jag Figge och skulle ha haft Mirre men han ville inte komma in från hagen... Mamma var med mig i stallet så vi mockade en varsin box och sen när det var dags för ridning så tog vi ju med oss kameran och fotade mig och Figgson i snön. Det blev några otroligt bra bilder! Han hade smått damp i galoppen :P Eftersom jag inte fick in Mirre blev det inte bilder på honom :P

Idag: Idag har det varit skola. Påvägen ner till gympan är det isgata så man håller ju på att bryta benen på vissa ställen :P Annars har det varit bra, har fått ett smeknamn Armstrong. Från en upptäckssnubbe. Han heter Neil Armstrong och då blev det mitt smeknamn :O Kanske fotararmar och rygg, bara för att man ska kunna jämföra ;)
Kom precis från Figge, han hade inte lika mycket energi idag som igår, kanske var bra eftersom jag valde att rida barbacka. Red med två kompisar, Cia(Som har Labero) och Michelle(som har Lucky). Ridturen var väldigt lyckad, förut var det Figge som var den som inte var så uppfostrad men nu kan man galoppera med långa tyglar, det är jääätttte kul när alla sitter på långa tyglar och är väldigt avslappnade, sen så ger man galoppskänkel på Figge, kompisarna blir smått chockade när deras hästar plötsligt flyger fram i galopp >:)

Aja bilder kommer om en liten stund, ni får ett smakprov iaf :D


Jag har inte dött

Men jag uppdaterar imorrn, har ryklande färska bilder på mig och Figge då. Så håll ut !

Grattis min lilla tjej

Avlsutar dagen lite sorgsamt, idag skulle Mazie fyllt 3år. Synd att hon aldrig fick uppleva sitt tredje levnadsår. Vi hade inte den bästa kontakten, men jag var en del av familjen, det är mycket nog för att hon kunna försvinna.

Saknar dig Amazing Electra </3
Du finns i mitt hjärta, och kommer stanna där !

 


Sadrak

Idag på kvällens ridning så red jag Sadrak, stallets arab. Är väldigt nöjd, vi jobbade utan stigbyglar och fokuserade på att hästarna skulle få igång bakkärran. Det fungerade väldigt bra, shit vad jag var jobbig tyckte han. Vi värmde upp hästarna med att vid varje bokstav komma fram i trav några steg. Precis innan traven skulle vi vara noga med att hästarna inte fick springa iväg och samtidigt trampa med bakdelen. Han tyckte jag var riktig jobbig och ena sekunden kunde rumpan flyga upp och ner :P. Men tillslut fick vi jätte fina travövergångar. Han trampade riktigt fint hela passet och jobbade med rygg och form. Undrar om inte vi fick piaffinslag ibland. Galoppen så jobbade vi på volterna lite självständigt. Jag började med att han skulle vara kvick för galopphjälperna, eftersom det gick bra, bättre än trott så ville jag se hur mcyket han kan korta sig. Så jag minskar volten mer och mer, när jag känner att han inte orkar så går jag ut igen på det större voltspåret och låter hon flyta på lite för att sen bryta av till trav. Han gick väldigt fint genom hela passet, och jag är väldigt nöjd med dagens ridning, svettig var han också.

Ridläraren gav mig några posetiva/roliga kommentarer:
''Bra Celine, terra honom. Så ska man göra :D''
''De var kul att se att även de äldre kan få igång bakbenen''
''Haha, nu är du inte så populär hos Sadrak tror jag :P'' (Han stog och smått hoppade på frambenen för att jag terrade honom att trampa innan traven.

Det känns jätte skönt att ha två bra ridningar i kroppen, från igår med Strega och från idag med Sadrak.


Sadrak

GRATTIS

Snart är det skola, FREEEEDAG. Imorrn/ikväll är det helg. Ikväll är det ridning :D

Idag är det Ellis dag. Hon fyller fjortis, Grattis :)

Annars händer inte så mycket för mig idag, ridning och skola.

Tänkte börja med veckoplaneringar, om mvad jag kommer göra med hästarna varje dag ;)
Bra ide ?

Strega

Visste ni att första ridningen förra terminen, blogginlägget har exakt samma rubrik. ONÖDIG FAKTA! :P

Aja idag red jag Strega, så sjuukt nöjd. När jag har ridit henne innan har det varit jätte bra skitt, bra trav och galoppen och allt efter har bara gått åt skogen. Men idag, skritten jätte fin, traven, jätte bra och galoppen UNDERBAR. Hon sprang inte utan istället använde hon den energin till att arbeta. Hon kunde ha en hyffsat stadig form under nästan hela passet. Älskar den hästen :D

Här kommer lite bilder












Jag har ingen kommentar på denna bild !




Upphopp




Duuuktig tjej



Alla bilder är från efter sommaren 2009 :P

Jag tror att jag och Strega har något som klickar, det går sällan dåligt med henne!


Idag :P

Jag har verkligen brist på rubriker :P

Aja dagen har som vanligt varit bra. Förkylningen börjar ge med sig. Eller så är jag allergisk mot spanska eller våran spanskalärare, varje gång jag har spanskalektion blir jag jätte snoris :P

Med Figge red jag ut med två kompisar, han blev bara finare och finare ju längre man kom in i passet. På ena trav stället kom vi ganska långt bakom de andra så jag gjorde en travökning och shit vilket steg han fick :P

Såhär såg jag och Figge ut idag :D Snygga eller vad ?

Antingen skriver jag mer ikväll eller så skriver jag imorrn :D

God morgon

Okej det är faktiskt morgon fortfarande även om jag har varit uppe i 1,5timme redan :P Aja det är så mysigt Follie har börjat dela säng med mig nu ;) Eller i början var det mysigt, då kurade hon ihop sig vid mina fötter, men nu har hon börjat ta för sig och ligger utbredd över heeela sängen. Imorse vaknade och hon låg med alla 4 upp i vädret. Hon tar nästan upp hela sängen... Fast hellre det än att hon inte sover inne hos mig ;) Hon är den första hunden som ser mig. Annars har det varit Noomi som bara tydde sig till mim mamma(hón bor nu hos min farmor och farfar) och Mazie som bara tydde sig till pappa(hon är i hundhimlen:( )


Saknar Mazie enormt </3

Snart är det dags för skola :D Väntar på att Hanna ska komma så ska vi åka till skolan.

Efter skolan är det dags för Figge. Känns som om jag inte ridit honom på jätte länge,


Dagen D

Hehe, idag har det inte hänt så mycket. Eller nu ljuger jag, det har varit en ganska kul dag.

Skolan är som alltid kul :D Det är så underbart att jag hittade till den här klassen, nu känns det som det självklara valet, att jag inte gått i någon annan skola...

Efter skolan drog jag och Sarah till Forum och kollad erunt lite där, ni får se bilder senare på vad jag har köpt ;) I forum mötte vi också Sosso och Sara. Vi kollade runt lite där och sen gick jag och köpte en Coconut bodybutter, ÄÄÄÄLSKA.

Sen åkte jag också till Mirre, red ut barbacka. Riktigt mys hade vi. Tog några varv på banan också, lite i trav. Han var fin tycker jag, något ostadig men jag vet inte hur mycket han har gått...

Imorrn är det Figge dax, kommer sakna den lilla ponnyn... Kommer bli många tårar i ögat när han åker...


Mirre i vintras

Ha det bäst ;)

Surprise, surprise!

Hej hallå!

Celine vet inte om att jag skriver det här, det får väl bli en liten överraskning för henne :) Jag kan hennes inloggningsuppgifter, så jag tänkte passa på och skriva ett litet inlägg medan jag väntar på att en film från gårdagens tävling laddas upp på YouTube...

Jag har skrivit en gång tidigare här i bloggen, men det var längesedan.

För det första vill jag skriva hur underbar Celine är. Även om vi inte har riktiga blodsband känns det verkligen som om vi är två sammanflätade systrar. Jag älskar henne, hon betyder jättemycket för mig. Om 5 veckor kommer Celine dessutom leva på mig som en igel, jag har nämligen fixat hennes livs bästa vecka :) Det kommer ni nog få läsa mer om ;)
Jag och Celine lärde ju känna varandra genom stallet, där jag hade Anton förut. Hon har fått hänga med mig en hel del på bland annat tävlingar och lite annat... Men jag tror nog att hon tycker det är ganska roligt.. ;)


Här är en bild från igår. Celine lånade min mammas jacka ;)

Celine pratade något om att jag skulle kunna hålla en clinic, och jag misstänker att det är en del av er som läser bloggen som rider på Velam. Det skulle i och för sig vara kul att komma med Anton till er och hålla en liten uppsutten lektion :) Nu har jag ju körkort också - frihet.
Jag var faktiskt på Velam i torsdags, körde dit för att hämta Celine och hennes mamma! ;) Samma dag som jag fick körkortet.. De såg lite skraja ut till en början måste jag säga.. :P

Jag vet inte riktigt vad jag skall skriva mer faktiskt, hade en hel del i tankarna när jag började skriva men blev avbruten med både middag och CSI på tv. Jag kom av mig helt enkelt...

Over and out!
Johanna Bengtson, Hoppryttarinnan.se


Jag och Daniel Rutks, som Celine ridit för en del.

Kladdikladd

Just nu sitter jag och några kompisar och nördar framför datorn. Det är jag, Sarah, Elli, Rebecca och Alice. Alla är människor från den nya skolan. Vi bakar kladdkaka, därav rubriken. Ni kanske kan få lite fiina bilder på oss sen ;)

Men men, ni får börja med lite bilder på oss från skolan.


Jag och Sarah, jag ser ut som en blond bäver.


Jag, Elli, Sosso och Jasmine


Jag och Sarah


Jag och Sarah, måste jag se ut som en vilsen hund ?


Jag, Elli och Sosso. Så tycker jag åt att kakan inte är klar...

Skriver ikväll :D

Skolan

Just nu sitter jag i skolan, no lektion... Det går ganska segt, vi ska skriva om våra uppfinningar :P

Aja idag är jag ledig från hästar, får se om någon rlig människa vill ses :D

Vilken dag...

Dagen har varit lång, kall, blodig men väldigt rolig.

Jonko startade en 1.30, tyvärr ett pet men det såg bra ut annars! Det var utsprånget i en kombination som bommen föll. Men men, överlag så såg ritten bra ut. Med tanke på att underlaget släppte eller var stenhårt. Anton började blöda näsblod påvägen hem, hoppas det inte är ngt bara...

Haha, jag har ju gått och lovat mina kompisar att jag skulle ha tid för dom den här veckan, men nej. Jag har ridit varje dag det här lovet, förutom idag :P. Aja, imorrn kanske jag är ledig och finns att boka då ;)

Jag har verkligen vänt på dygnet, måste typ gå och lägga mig snaaart för att kunna gå upp vid 06.00 imorrn, snark. Aja det är ju kul såfort man kommer till skolan :D

Ses imorrn, kan nog fota lite imorrn :D

Tävling om några timmar

Det är tävling om några timmar så jag ger er en snabb update. Idag fick jag inte in Mirre utan fixade bara allt, gaaah får damp på denne häst när han gör så!

Jobbet blev vi något sena med, men men. Jag och Gabb ihade en värlförtjänt rast med fruktsallad och annat gott.
Dock inget sött, jag har ju blivit nyttig människa. Ett tips för er som vill sluta äta godis, säg inte sluta eller godisförbud, säg en paus. Det blir lättare att hålla och ha inget datum när du får börja, utan gör som du själv känner för. Det funkar iaf bäst på mig!

Sen på kvällen var det dags för 18årspartey för en barndomsvän, eller det är en lång historia men yngsta sonen i familejn är jämngammal med mig, och våra familjer har typ alltid hängt ihop :P Måste säga att det var en trevlig kväll med god mat och skratt, vill ni ha en ''kvällens outfit''? Haha inte likt mig men men kan fixa om ni vill :D

Just nu sitter jag hemma hos Jonkosariusen(Johanna), vi ska nog sova nu eftersom vi ska upp om några timmar, det är tävlingsdags för henne och jag hänger med som en högerhand :D

Hur har eran dag varit ?


Idag

Nu ska jag snart åka till Mirre, sen äre jobb :D

Tänkte någon dag göra ''En dag på sågtorp'' med bilder osv :D

Andra ideer välkomnas :D


Fellini och Figge

Idag hade jag först Figge, åkte dit ganska tidigt och var klar världigt tidigt. Red ner mot asfalten och jobbade honom på hackamoore i typ 40-50min. Sen avslutade vi med lite galoppjobb i skogen. Han går väldigt bra på hacket måste jag säga. Har inte ''vågat'' använda det på honom eftersom när jag använde det första gången drog han som en galning och vägrade lyssna. Men förra veckan så beslöt jag mig för att pröva och han går väldigt bra på det! Det var en mysig men något (väldigt) kall fredagförmidda, var ute när solen var som starkast och då var det ju bara myyys.



Sen var det dags för nästa häst, Fellini. Det gick bra måste jag säga, han hade gått ganska mycket den här veckan och hans kondition är inte den bästa. Så jag red mest runt och lärde känna honom, testade lite olika saker som galoppombyten osv. Han gick väldigt bra, blev lite trött ibland men då fick han skritta på lång tygel och ladda. Han är trevlig och fin att rida, lite muskler och kondition så kommer Jona få det sjukt kul med den hästen!

Synd att ingen kunde komma med och filma bara!

Kom på idag att det är två nyheter jag har, men som sagt jag sparar lite eftersom det är 1,5månad kvar :P
Jag kan ge en ledtråd till en av nyheterna:

Helena Persson med Clark, bild lånad.

Någon som kan gissa ? Möjligtvis någon från velam :P

Lektion

Idag så var det lektion igen då, jag red Rascal. En korsning mellan Nordsvensk och ponny. Det är väll kanske inte den bästa kombinationen, jag och han liksom. Men men det är bra att lära sig sånna hästar också. han kan bli lite av skänkeldöd och inte orka gå fram. Men om det var på rakt spår gick det bra och han tänkte framåt lite själv, men så fort man skulle göra två saker samtidigt blev det lite jobbigare.


Rascal, även kallad Raskal


Annars har jag inte gjort så mycket, mer än när jag skulle gå på honom så låste sig min tumme, så nu kan jag inte använda tumemn och det ser ut som om jag håller i tygeln hela tiden då min tumme har låst sig i den ställningen :P



Imorrn ska Follie åka till veterinären på återbesök, tror att det blir bättre och bättre, dock så har hon ju börja få överskottsenergi. Hon har tuggat sönder min datasladd, lite tofflor och skor. Jädrans byracka ;)



Snart ska jag avslöja en liten sak, det är 1,5månad kvar innan det händer så jag drar ut på det lite...

Imorrn är det Fellini ridning, hoppas ngn kan filma ;)

Nu ska jag och Johanna titta på Luftslottet som sprängdes, hörs imorrn Godnatt ♥

Uppdatering, mitt liv de senaste månaderna

Just nu sitter jag, Jonna och Jossan hemma hos mig och jag hjälper Jonna lite med hennes blogg, eller hjälper och hjälper vet jag inte men iaf...

Follie har varit inne på operation för 1,5 månad sen, allting har gått bra men hon haltar fortfarande lite. Det kan man förstå eftersom de vartit inne och skurit en bit i hennes ben.

I hästväg har det nog inte hänt så mycket, om högst två veckor åker Figge till ett annat ställe, så det är en tår i ögat. Mirre mår bra, han är som vanligt ;)

På ridskolan så har min kompis nu fått en häst, den skimmeln som var på inlägget innan. Så jag kommer hjälpa henne någon gång ibland. Hästen heter Fellini, det är en skimmel som är 14år. Han är halvblod/fullblod.
 
Jonna och Fellini

Nuså

Nu tänkte jag dra igång bloggen igen :D

Nu får det bli ändring på mitt bloggande, förhoppningsvis så kommer jag börja blogga seriöst nu igen. Men om jag försvinner några dagar så betyder inte det att ni får göra det ;)

 
Slänger in en bild på mig och min kompis häst Fellini

RSS 2.0