:D

Såhär ser min macs bakrund ut, idolbild eller vad :D


Alla har ju bilder på sina idoler, så jag också :D

En dag på praoen

Lite bilder kommer här, både från praoen och lite annat.

Fotograf: Jag.


Jag och Kroken(Crocodile H)
Fotograf: Johanna Jonko Bengtson


Jag och Kroken
Fotograf: Johanna Jonko Bengtson

Resten av bilderna är fotade av mig.

Det här är vad jag gjorde under en dag på min prao


Mocka

Kasta ut hö i alla boxar, På bilden: Charmonix

Fylla vatten

Hämta häst, På bilden: Kroken

Göra iordning häst, På bilden: Kroken :P

Rida, På bilden: Alla vet nog, men Kroken och jag

Efter det släpper man ut hästarna
Lunchdags

Hämta häst(På bilden: Vendela)

Rida(på bilden: vendela och jag)

Fixa hö

Ta in alla hästar, (på bilden: Celine)

Sopa.

SLUT

Det kommer fler bilder på hästarna :D

Praoen

Som ni många känner till, men kanske inte vet så mycket om så har jag varit på prao hos Helena Persson. Det har varit kul och framförallt väldigt lärorikt :)

Okej hur ska man skriva ner sina 9roligaste dagar i sitt liv i ett inlägg ?
Jag ska försöka...

Som ni förstått har jag haft otroligt kul ;) De två människorna jag har följt som en svans under mina dagar är Nathalie och Rikke. Mina dagar har gått ut på att mocka, fixa, mata och t.o.m rida. Hästarna jag fick rida var Crocodile H(Kroken) och Celine H. När jag först hörde Celine så blev det ju lite missuppfattningar i början :P ''Vad får Celine för kvällsmat?'' eller ''Men Celine vad äcklig du är!'', haha jag skrattar nu när jag skriver det. Lite info om hästarna kommer längre ner ;) Helena var själv utomlands och far när jag var där. Det har ju varit kul att träffa henne, men om vad prestationsångest man skulle få :P

Dagen började kl 08.00 för utsläppning av hästar och sen mockning av 9boxar. Efter det var det dags för sopning och fixa foder, typ titta schemat. Sen är det hämtning av dagens första häst. Man rider och fixar med den och när den är klar släpps h*n ut i hagen och man lunch fodrar alla hästarna ute i hagen, innan man själv går på lunch. Våran lunch är ungefär runt 1timme. Efter det är det dags för dagens andra häst, rider och fixar, beroende på hur mycket klockan är så får den gå ut i hagen. Antingen rider man en till häst efter det eller så börjar man avsluta i stallet, smörja allt, fixa benskydd, fixa med höt. När dagen avslutas så är klockan ungefär halv4, då börjar man ta in alla in alla hästarna. En grej som alltid görs när man tar in hästarna, när de inte ska gå ut igen de är att man tvättar hovarna och tar på hovolja. Så de görs på alla hästarna när de gå in, vid 16.00 är det mat dags. När hästarna är matade är dagen slut.

Hästarna som stog i stallet var.

Zonja - 4år, inte så mycket riden, men fin och trevlig. Vi löshoppade en av dagarna, och det såg som om hon tyckte det var kul ;)

Zidney - Ägs och rids Cathrine Persson, Helenas syster.

Campo - Stor skimmel som jag fick rida den sista dagen. Trevlig häst, rolig att rida, hade kritvita ögonfransar.

Quick Step(QS) -  5år, fick rida sista dagen. Han var också väldigt trevlig, hade svårt att ''nå'' honom bara. Celines föl.

Flambou - Halvstor svart valack som var fiin. Fick skritta ut på honom under en av dagarna. Genom snäll som jag absolut skulle vilja köpa :P   Tillsalu, ägs av anställd Nathalie.

Crocodile H (Kroken) - Kroken red jag under nästa alla mina dagar. Stor och fin fux som det tog ett tag att lära känna. Kul att rida, första gången kändes det som om jag bara gled runtn som en nybörjare och försökte få kontroll, men sista paset med honom gick skit bra. <3. Tillsalu

Celine H - Helt klart min favorit bland hästarna där, men självklart blev man ju också väldigt förtjust eftersom hon heter samma som jag. Ganska liten häst. Hon var trevlig och rida, pigg och glad :P Det näst sista passet med henne gick som bäst måste jag säga, lekte lite med galoppen. Läänga, kooorta, förvänd galopp och byten :P Tillsalu, jag köper på en gång :P

Clark 11 - SM-hästen, vilken tur man har som fick träffa en av hästarna Helena vann SM med, jag vet inte så mycket om honom mer än att han har vunnit sm och att han precis har haft skada, nu när de skulle börja sätta igång honom var han små (se väldigt) knäpp :P

Lullu - Inte så stort sto. Longerade henne två gånger under mina dagar. Fint sto som tävlat en del, men har haft föl ett par år, tillsalu, ägs av anställd Rikke.

Sen hade ju Helena med sig tre hästar ute i världen, Vendela, Bonzai H och Charmonix H.

En av de bästa sakerna var att jag är välkommen tillbaka, och det hjälpte en del när man kunde istället för att säga hejdå till alla, säga vi ses igen.

Bilder och en film kommer, dock inte när jag rider.

Follie



Där kommer bilderna, snart får ni läsa om mina två senaste veckor :D
Jag lovar att det är kul att läsa om ;)


Uuups

Insåg nu att bilderna på Follie aldrig kom upp igår :O Aja dom kommer snart ;)

Dagen då, vad har man gjort för vettigt?

Skolan är som alltid kul, haha har jag skrivit något negativt om det på senaste tiden ?
Vilken tur att jag aldrig gick till skolan på första dagen efter lovet, för den dagen åkte vi och tittade på min nuvarande skola. Allt bara föll på plats :)

Tack till klassen som får mig att leva livet, tack till Jonko som hjälpte mig igenom förra terminen!

Aja nu ska det här inlägget inte låta som ett tacktal men jag vart tvungen att skriva det.

Efter skolan åkta jag till Mirre, stressade att mock och fixa i stallet för att hinna rida eftersom Follie skulle till veterinären så blev det lite stressigt. Men jag hann med att rida Mirre 45min eller ngt. Jobbade honom i skritt en bit i skogen, han kändes fin. När jag kom tillbaka till stallet så insåg jag att jag hade en halvtimme kvar innan vi skulle behöva åka, så jag rider igenom honom på banan. Tar lite trav för att sen gå över till galopp, i galoppen blev han ganska stressad och var inte med på noterna så jag bestämnde att lägga all tid på att få honom fin och avslappnad i traven. Oj vad fin han var! Han frustade väldigt mycket i slutet och det är ju endast posetivt! Allt slit har gjort skillnad för mig och Mirre, nu börjar det släppa :)

Follie var det ju vattenträning som det gällde för. Hon älskar det verkligen och vill gärna börja träna från första stund. Hon fattar inte varför man ska klämma och känna när man kan trampa vatten :P

Jag lovar, det kommer bilder efter middagen....

Läxor

Måste bara fortsätta med läxan tills imorgon, men sen kommer det fler bilder i inlägget under, så håll ögonen öppna i inlägget under, det kommer då lite bilder på Follie också :)



NU FINNS FLER BILDER PÅ MIRRE  I INLÄGGET UNDER, FOLLIE KOMMER I ETT INLÄGG ÖVER :)

Lite bilder

Såhär kommer det bli ngn gång ibland, jag kommer och skriver lite när jag känner för det.

Här kommer bilder från dagen med mirre, hoppade honom lite på våran bana utanför stallet ;)


I skogen, framridning
  


Jag var tvungen eftersom han är rädd för vatten :P


Framridningen på banan


HoppeliHopp







''Håll i dig''- Mirre




80cm, inte högt för vissa men en otrolig början för oss :)


Mirre:''Ursäkta men hade du tänkt att vi skulle hoppa över den där ?''


Hehe



Sen gick det bättre :P


Galoppa av



Trava av


Emir Enzahi, Mirre




Älskar bilden, ser ut som om det åskar ute.

Fotograf: Felicia Permam, sista bilden: Jag :)


RSS 2.0