Blogg.se

Blogg.se funkar inte för mig just nu, så jag får återkomma med alla bilder ;(

Blogg.se

Blogg.se funkar inte för mig just nu, så jag får återkomma med alla bilder ;(

Blogg.se

Blogg.se funkar inte för mig just nu, så jag får återkomma med alla bilder ;(

Läsarfråga

Det är ju kul när ni kommenterar och frågar, så nu kommer minsta lilla fråga upp här :D

Kul :) Vilka dagar rider du på ridskolan?

Just nu så rider jag varje torsdag och varannan fredag, sen jobbar jag också på ridskolan lördag kvällar :)

Hemma

Idag har jag varit hemma och degat framför tv:n med macen på magen :P. Sgade iväg till stallet och fixade till Mirre och drog iväg med Jonko på en enkel skritt runda, stenslingan. Jag tog med mig en morot ut och satt och knaprade på den. Vi stannade upp och Anton la typ sitt huve i mitt knä/på mirres manke. Det var nog en skojig syn eftersom när Anton drar upp huvet så är han typ i höjd med mig :P. Jut nu har jag gåttni och dött i min säng igen :P.
Ligger och spånar vidare på inlägget om Mirre och Olsson. Bara att jag måste hitta bra bilder.

Hörde av en tjej här på bloggen att det är utställning i Januari, det måste man ju kolla upp!

Trött,

Åter igen, vilken rolig dag. Som sagt så sov Jonko hos mig inatt och jag tror inte vi somnade innan halv 1. Sen ringade klockan 10, men då hade jag redan vaknat en timme tidigare, inte okej att man är nervös... Vi åkte ner till stallet knoppade Anton, fin blev han. Väl inne på banan gick det jätte bra, eftersom det var första dressyren så var han lite spänd och undrade vart alla hinder var. Men det såg fint ut från mina ögon. Jonko tävlade två klassen med samma bana, och på andra tävlingen så kommerm mina två kompisar. De gick med mig och Jonko till stallet sen och jag presenterade tjejerna för Lille Olsson och Mirreman. Sen åkte jag och mina kompisar hem och köpte pizza, det är dags för söndagsmys. Så nu sitter vi här och tittar på En natt på museet 2. Nu ska jag fortsätta titta och imorrn blir det Nacka ridklubb :). Ingen ridning men det blir Forevermys för hela slanten :)... Skriver mer imorrn.


Fina Nacka Ridklubb, bättre bild kan jag lägga upp sen.

Gästbloggare

Hej allesammans där ute i cyberspacet! ;)

Detta är Johanna "Jonko", även känd som "Hoppryttarinnan" - http://hoppryttarinnan.blogg.se.
Nu vet jag inte hur många läsare som rider, men eftersom jag håller på med hästar och ridning blir självklart huvudämnet i detta inlägg just hästar.


Jag tillsammans med Anton och min förra ponny Glenn

Jag började rida vid 6 års ålder, och fick min första egna häst (ponny) när jag fyllde 16. Fram till dess red jag på ridskola, och fick möjlighet att åka ut och tävla lite lokalt på ridskolans ponnyer. Jag tror att det är viktigt att man verkligen är redo för att köpa en egen häst, eller det är snarare viktigt att sätta en fot i "privathäst-livet/världen". Det är en väldigt stor skillnad, och det är ett väldigt stort ansvar att ha en egen häst.
Något jag tycker är väldigt viktigt är att alltid våga lyssna och lära sig nya saker, istället för att säga emot och tänka att "jag kan allt bäst själv". Lyssna på vad andra säger, få nya intryck och ta del av andras åsikter! För alla i hästvärlden har åsikter!

För att göra en lite avvikare vill jag även skriva lite om hur viktig fysträningen är, vare sig man tränar eller inte. Det är för hälsans skull, och det är väldigt med fysisk aktivitet för att undvika sjukdomar och annat.
Vi lekte lite med Celines brors hantlar nu ikväll, något som jag faktiskt har hemma och brukar använda. Det är dock viktigt att man gör det på rätt sätt, så att man inte skadar andra delar av kroppen (exempelvis rygg).
Det viktigaste är nästan att man inte tränar för hårt i början så att man inte tappar motivationen till att träna, man kommer in i det efter några veckor och fram till sex månader kan det kännas tungt att gå till gymmet innan det vänder. Vill man inte gå till gymmet (som mig) kan man utnyttja det man har hemma (sin kroppsvikt, trappor etc.) och införskaffa lite fria vikter.

Som ni säkert listat ut känner jag Celine genom hästarna. Jag skulle med detta blogginlägg vilja tacka henne för att hon alltid är så hjälpsam, och jag ser henne som en lillasyster :) Ja, så nu har jag alltså officiellt kallat Celine för min lillasyrra ;)


Jag och Anton hoppar 140 på träning =)

Nu måste vi sova, tävling imorn ;)
Nog pratat om fysträning ;)

Slutade tidigt

Vilken skön dag, på bilden målade vi lite, inget ansträngande, på NO:n såg vi på film, engelskan var det som vanligt och sen SLUT. Vi skulle ha slutat 13.15 men ist 11.30.
just nu sitter jag med mamma och fixar en present till mormor, hon fyller år idag och ikväll är det kalas :). Inga hästar ikväll heller, lite tråk. Men men det kanske var bra att jag kunde åka hem och göra mig iordning och fixa klart presenten.

Imorrn är en annan dag, då blir det tidigt till Mirre sen jobba :). Det är så jag vill ha det :).

Säg mig nu, vad vill in veta i bloggen, något speciellt inlägg ? Har ju inga ideer själv....

Läsarfrågor

Jag har fått två stycken frågor.

Hur många hästar är du medryttare på? Vad heter alla? Vad heter stallet?
Just nu är jag är jag medryttare på två hästar, en ponny som heter Fingal, kan också kallas Figge eller Olsson, och araben Mirre. Stallet heter Sågtorp.

Hehe, en fråga till:Red inte du på ridskola också? Jättebra blogg! Men uppdatera oftare :)
Jo jag rider på ridskola också, Nacka ridklubb. Där rider jag 2dagar i veckan.
Kul att du tycker om bloggen, ska försöka blogga mer men vet bara inte vad jag ska skriva :)

Kan lägga upp bilder på Nacka ridklubb och medryttarhästarna :)

Tvälingar med Johanna 135

Det var ett tag sen jag skrev, men det har verkligen inte hänt så mycket, jag var i söndags med Johanna när hon skulle debutera 1.35m. Vilken rolig dag med några kändisar bla Malin Baryard, Svante Johansson och Linda Heed. För Johanna gick det verkligen super, fast med två pet tyvärr. Han var lugn och fin hela rundan, blev lite flack på sista hindret bara men annars var han verkligen jätte fin. Ingen kamera följde med och det är jag lite glad för, visst att man skulle få fina bilder men jag skulle hellre kunna vara till hjälp för Johanna ist för att konka runt på den. Jg sov över hos Johanna lördag->Söndag, et kändes snällare mot pappa efter som vi skulle åka och hämta Anton tidigt.
På Lördag och Söndag är det km i en klubb som Johanna är med i så på lördagen ska hon hoppa och på söndagen när jag kan åka med är det dressyr :D. Då sover hon över hos mig Lördag->Söndag och sen är det dressyr. Deras första dressyr tävling :D.
Follie, ja lilla Follie växer då det knakar och har nu lärt sig ligg, gå fint och nästan stanna. Ska titta över fler utställningar

Bilder från i lördags

Här kommer lite bilder på Follie från i lördags, bilder på Johanna och Anton kommer när jag får datorn och kameran att samarbeta.

 Läser nervöst igenom programmet.

 Domaren får klämma och känna.


 I BIR finalen

 Glad Follie efter att första bedömningen är över.

 Som en kompis sa GOLDTEAM :D

 Från vänster: Follie, Kina och Rossi.

I BIR finalen för Rottweilers, jag och Rossi tar emot pris.

 Kina med hennes rosetetter :D

 Rossi med sina rosetetter :D



 Jag och Maria(en av grannarna) med vovvarna.

 I BIG finalen





 På prispallen/skyltarna

Ett glatt par elelr vadå ? :P

Snart kommer fler bilder, känner att det blivit mycket bilder på sistone :P

Veckans bild

Tänkte börja med en ny grej och det är Veckans bild.

Så veckans bild är på mig och Figge när vi tränar för Daniel.



Skulle ha tagit en bild på Figge och Maxine men kan inte hitta den, får titta på andra datorn.


Bir valp, Big 5 och HP.

Så står det på Follies rosetter från igår :D. BIR= Bäst i rasen, BIG= Bäst i gruppen som hon kom 5 i och HP= Hederspris som vi fick efter BIRen. En sån underbar dag med otroligt mycket nervositet :P. Jag bestämde mig för att ställa och det är jag glad för :D. Vi var ett gäng som åkte, det var jag, mamma, pappa och några grannar till oss som har har en kull som är 1,5 veckor yngre än Follie, och alla dom har varit bästisar med Follie speciellt deras egna valphanne Rossi och rossis kullkompis Lilleman. Det var samma person som skulle ställa både Rossi och Kina( en kullsyster till Rossi) och självklart gick båda vidare till BIR finalen. Så den andra grannen kastade över Rossis koppel till mig och det var bara att ställa Rossi också och vi vinner :D. Så nu kan ni ju höra av er om ni vill att jag ska ställa just din för jag kan ju lova att jag kommer fortsätta med det som handlar om utställning :D. Självklart kommer jag lägga in bilder från igår när jag får tillgång till den andra datorn+ när jag lagt in bilderna från idag på Johanna och Anton som hoppar lite lydnadshoppning.

Som jag sa så var jag med Johanna idag när hon lydnadshoppade i ridhuset, och ni har väll inte glömt hennes blogg Hoppryttarinnan.blogg.se. Man lär sig verkligen mycket när man tittar! Men sen, sen hände det :P. Jag fick sitta upp på Anton. Det första jag sa var ''Oj vad stor han är :P'' sen när jag började skritta '' Det här är lite annurlunda mot Figge''.
Jag prövade i alla gångarter och fick sen också skutta ett hinder. Vilken underbar häst!

Dagen avslutades på en bjuden middag uppe i Kaknästornet med mycket god mat !

Yay

Jag och bror min var ju ute och filmade Follie tidigare idag, och nu så tittade jag på filmen på tv:n, Det syns inte att hon är halt :D. Så antagligen så blir det til att vara på utställningen imorrn halv 9 :P.  Men då börjar man ju grubbla, ska jag ställa eller ej ?

Vad tycker ni ? Nu får ni börja kommentera :P

En hästfridag

Dom är inte många mendom kommer, och många skulle avsluta meningen med '' och det är väldigt skönt.'' Men inte jag, jag blir rastlös och har inget att göra... Men vet ni vad som händer imorrn ? Follie ska på sin första utställning :D. Ska bli jätte roligt och jag håller på och grubblar fram och tillbaka om jag ska ställa henne eller om pappa ska det. Tror att jag vill men eftersom jag är 1år för gammal för barn med hund så vet jag inte riktigt,
Här kommer en + och - om hur jag tänker:
- Jag måste tävla mot vuxna.
- Det är min första utställning som jag ställer.
- Jag kanske inte fattar vad domaren menar.

+ Det är jag som kommer säga '' Jag var den första som ställde henne''
+ jag har tränat henne och om jag får skryta så tror jag att hon lyssnar bättre om jag ställer.
+ Det är valpklass och då får domaren ha tålamod om Follie lägger sig ner och rullar säg han titta i munnen på henne.

Fast allt är ju inte klart än, det beror lite på. Follie har börjat halta. Jag gissar på växtvärk men nu har jag filmat när hon går och sen ska jag och mamma ut med två andra hundmänniskor så får dom säga vad dom tycker. Hon har fått tagit der lugnt de senaste dagarna så just nu kanske hon bara är stel och behöver böjas lite och komma igång. Efter promenaden så ska hon in på ett välbehövd bad :D


Hittade en kul grej :D

Hehe var inne på en kompis blogg och hittade den här, helt min humor :D

Skriv ditt namn med näsan; d3o8n3
Skriv ditt namn med hakan; celline
Skriv ditt namn med tån; clkuiunbew
Skriv ditt namn med underläppen; celine
Skriv ditt namn med vänster hand och blunda; celibw
Skriv ditt namn med armbågen; celine
Skriv ditt namn med en knoge; celine
Skriv ditt namn med ett lock; cwelner
Haha

Idag har jag tråkat runt i skolan och sen efter skolan åkte ner till Mirre :D. Skulle idag fått rida ut på honom om han inte var varm eller dewt syntes någon hälta, men han var varmare än de andra hovarna och när jag gick och sprang med honom så markerade han i traven och i skritten gick han en blandning mellan orent och rent. Så jag vet inte, men heöa hovbölden är kanske ite klar... Pratade också med tjejen som äger stallet där Evita står, och enligt henne så mår Evita jätte bra och är glad, väldigt skönt att höra. Jag och två andra tjejer ska åka och hälsa på Evita under en helg, ska bli jätte jätte kul <3

Lite bilder igen :D

Här kommer lite bilder från Follies träning och när jag var med Johanna och Anton när dom tränade.

Follie
 
Väntar i bilen med kompis Rossi.

 Kompis lilleman lite fixad i datorn, blev rosa ögon...

 Träning träning

 Lilleman


 Lilleman, också fixad

 Torres, fixad

 Follie boll, väldigt högbent...

 Follie

 Synd att hon tittar bort bara




 Follie fixad lite :D


 Bara älskar bilden, hon skäller. Inte fixad

 Lillaman, fixad


 Men Follie varför går du inte och leker med e andra valparna? Jag sitter hellre här, under min korkek<3

 Säger bara två ord: Älskar bilden :P

 Lilleman :P

 Kan det vara Dennis ? Fixad

 Kompis Kina, uttalas som det stavas. Fixad


 Rossi, bilden blev lite konstig men halsbandet bara... Fixad

 Torres, fixad

 Iza, fixad. Mobboffret för alla de andra valparna, emn ingen skada skedd.

 Ser värre ut än vad det var.

Träning med Jonko och Anton

 
















 Ett annat par som var där







 också några andra som var där.

Men nu måste jag verkligen sova, god natt och glöm inte att kommentera :D

RSS 2.0