Indonesisk kyckling
Orkade inte skriva igår, så jag skriver nu istället!
galet gott blev det, en ny favorit för min del!
Min middagsgäst blev också väldigt förtjust i rätten och gav det bästa möjligabetyg!
Det gör även jag!
Du behöver:
4 personer
1 grillad kyckling eller
6 st kycklingbröst, stekta i mindre bitar
1 stor röd paprika
4 dl vispgrädde
1 stor krossad vitlöksklyfta
1,5 tsk curry
1,5 tsk sambal oelek
1,5 dl mango chutney
jordnötter eller cashewnötter
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Om du du kör på färdig grillad kyckling så delar du den och skär köttet i småbitar. Skär paprikan i mindre bitar. Lägg kycklingen och paprikan i en ugnsform välsmord med smör. Vispa grädden till lagom skum, rör sedan ner den krossade vitlökskyftan. Tillsätt curry, sambal oelek och mango chutney. Häll gräddblandningen över kycklingen. Strö över nötterna. Grädda i ugnen i ungefär 20 min.
Servera med ris och lite sallad!
Grädde med curry, sambal oelek och mango chutney
Kyckling och paprika
Ris som serverades till
Somsagt,
otroligt gott!
Betyg:
10/10